Partyflock
 
­ Nederland

Stuiterbeesten viert vijfjarig bestaan in El Corazon met dertig artiesten

gepubliceerd door , op
Stuiterbeesten
29 januari 2016
Precies vijf jaar geleden begonnen Laurens (22), Nichal (24) en Nik (20) met een hobby, waarvan ze nooit hadden verwacht dat dit totaal uit de hand zou gaan lopen. Het begon allemaal met een weblog over het leven in de Brabantse stad Roosendaal en uiteindelijk werd het een evenementenorganisatie die inmiddels alweer bijna 100 evenementen heeft georganiseerd voor de jeugd, van indoor events tot aan festivals. Niet alleen in Roosendaal, maar ook in Bergen op Zoom, Zevenbergen, Goes, Rotterdam, Eethen en zelfs in België. Voornamelijk in het zuidwesten van het land dus.

In vijf jaar tijd kwam een groot deel van de dancescene langs in Roosendaal, waaronder Yellow Claw, Blasterjaxx, Radical Redemption, Frontliner, Sam Feldt, Vato Gonzalez, Lady Bee, The Partysquad, La Fuente, Da Tweekaz, Coone, LNY TNZ, Mr. Polska, Funk D, FeestDJRuud, Korsakoff, Jebroer, Boaz van de Beatz, Paul Elstak, Dr. Rude en Artistic Raw. Daarnaast was er op elk evenement ruimte voor lokaal talent. Voor de toekomstige stapper organiseerde [artist=Stuiterbeesten] het event Punaise en fans van hardere stijlen kwamen aan hun trekken tijdens Animalize.

In 2014 begonnen de jongens met het dj-duo STTRBSTN, waarmee ze al na een paar maanden uit 300 deelnemers tweede werden tijdens de landelijke finale van de Pepsi Dancetour DJ Clash in de Amsterdamse Melkweg. Twee jaar later zijn ze ruim 150 optredens verder en stonden ze op o.a. Paaspop, Dream Village, Sunset Festival en HBO Intro Festival Breda.

Vijf jaar is een mijlpaal. Om dit te vieren, organiseren ze op vrijdag 4 maart hun eigen verjaardagsfeest in El Corazon Roosendaal. Ruim 30 artiesten komen langs om de boel op stelten te zetten: van lokaal talent tot aan nationale en zelfs internationale helden: