Partyflock
 
­ Nederland

22fest haalt Friendly Fire aan boord in aanloop naar grotere tweede editie

gepubliceerd door , op
22fest
29 maart 2016
'22fest heeft goud in handen' kopte Het Parool na de eerste editie van het festival van het muziekplatform 22tracks. Het was één van de vele lovende recensies waarin steeds naar voren kwam hoe zeldzaam kleurrijk het publiek en hoe opvallend gemoedelijk de sfeer van het festival was.

Op 23 juli vindt de tweede editie van het 'ontdekkingsfestival' plaats, wederom in het prachtige Diemerbos. Ook dit jaar bestaat het programma vooral uit de beste nieuwe live artiesten uit de grote Europese steden. Zij worden bijgestaan door gelauwerde 22tracks dj's en enkele special guests achter de decks. Geen ander festival in Nederland heeft zo duidelijk drie muzikale pijlen op zijn boog: live bands, beats en elektronische acts zijn allen even belangrijk binnen de line-up.

Naast de huidige organisatoren 22tracks en Evotions komt er met Friendly Fire een derde partner aan boord van 22fest. Vincent Reinders, oprichter van 22tracks en programmeur van 22fest is verheugd: "Als fervent bezoeker van hun events weet ik zeker dat Friendly Fire ons gaat helpen om 22fest naar een volgend niveau te tillen. Het netwerk en de ervaring van Friendly Fire komt perfect van pas bij de ambitie om uit te breiden qua capaciteit en met name om een sterker programma neer te zetten met nóg spannendere en relevantere namen."

Friendly Fire-directeur Robert Swarts beaamt dit: "22fest heeft met hun eerste editie direct bewezen toonaangevend en vooruitstrevend te kunnen programmeren, vanuit een visie die in lijn ligt met waar Friendly Fire voor staat. We zijn ervan overtuigd dat we, door de krachten te bundelen, 22fest in de komende jaren verder kunnen uitbouwen tot één van de meest relevante en onderscheidende festivals voor nieuwe muziek."

Op 22 januari start de voorverkoop van earlybirds tickets á €22.