Partyflock
 
­ Nederland

Kompakt Records voor het eerst in De Marktkantine

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 12 december organiseert Kompakt Records voor het eerst een eigen avond in de De Marktkantine. Kompakt's headhoncho Michael Mayer is van de partij, tevens als Dave Dk, Weval, Saschienne, Sascha Funke, Dauwd en Malbetrieb.

Kompakt Records begon als Delirium: een kleine techno recordwinkel in Cologne. De winkel was in de handen van muzikanten/producers Wolfgang Voigt en Jürgen Paape. Samen met oud-werknemer Michael Mayer besloten ze de recordlabel Kompakt te beginnen. Wat Kompakt uniek maakt is dat alles door de artiesten geregeld wordt in plaats van door mensen met een management achtergrond. Dit concept heeft zijn vruchten afgeworpen want op dit moment staan 144 artiesten bij het label ingeschreven. Bekend als de 'Cologne Sound': brengt Kompakt Records muziek uit met een mix van minimalisme, melodie en melancholie. Deze mix zullen ze zaterdag 12 december tijdens de eerste editie van Focus in de De Marktkantine laten horen. Het concept Focus staat voor het uitnodigen van labels die een eigen avond hosten.

Serieuze speler in de elektronische muziekscene
Tijdens deze avond zal Michael Mayer een DJ set gaan spelen in de grote zaal waar onlangs een Pure Groove Systems is geïnstalleerd. Michael Mayer is een van de bekendste iconen in de Duitse dance scene. Ook Dave Dk uit Berlijn zal gaan draaien. Dave Dk is al een aantal jaar bezig in de elektronische muziekscene en begint nu een serieuze speler te worden die altijd opzoek is naar nieuwe elektronische sounds. Naast deze DJ sets zullen ook Weval en Saschienne live gaan spelen. Weval is een collaboratie tussen de twee Nederlandse vrienden Harm Coolen en Merijn Scholte Albers. Merijn's achtergrond is meer trip-hop en Harm wordt meer beïnvloedt door house music. Samen hebben zij een unieke sound die door vele geliefd is. Saschienne bestaat uit het duo Julienne Dessagne en Sascha Funke die samen onder Kompakt Records de succesvolle track 'Unknown' uitbrachten.

In de middelzaal is het de beurt aan Sascha Funke, Dauwd en Malbetrieb. Dauwd staat regelmatig in de grote clubs door heel England en Europa en staat bekend om muziek met complexiteit waar de meeste producers voor weglopen. Als laatst is er Malbetrieb die altijd oog heeft voor sfeer en publiek.

Facebook-event
Dave DK podcast voor Kompakt Night