Partyflock
 
­

Thunderdome – Die Hard

gepubliceerd door , op
Nederlands
Engels
Thunderdome is na het legendarische Final Exam van 2012 niet meer. Toch leeft over de hele wereld het Thunderdome-gevoel onverminderd voort onder hardcore liefhebbers. Vanwege de grote vraag naar een bijeenkomst voor de volgelingen van de 'wizard' komen alle die hards op 5 december nog één keer samen op de Thunderdome Die Hard Day. De Melkweg zal worden omgetoverd tot een echt gabberdomein waar alle Thunderdome-fans aan hun trekken komen. Bij zo'n bijzondere reünie hoort natuurlijk ook een speciale en exclusieve release. Een release in de vorm van vier CD's, samengesteld door een aantal artiesten die Thunderdome gemaakt hebben tot het meest succesvolle concept in de geschiedenis van de hardcore. De Die Hard Day is daarom niet alleen een reünie voor alle liefhebbers, maar ook meteen de release party van dit bijzondere album.

The Darkraver en DJ Vince hebben een Thunderground Mixx gemaakt met de beste tracks. De eerste cd sleept je mee naar die goede oude tijd, die tijd die we allemaal maar wat graag terug zouden willen. Thunderground was de tweede succesvolle samenwerking van The Darkraver en DJ Vince die uitgroeide tot één van hun grootste hits. Zowel deze track als de beide heren zijn vandaag de dag nog steeds niet weg te denken is uit de hardcore scene.

De tweede cd is een ode aan het Italiaanse label Traxtorm dat dit jaar twintig jaar bestaat. Hardcore Italia presents: The Stunned Guys #Traxtorm20Y Mixx. Hij is samengesteld door de Stunned Guys, de man die hardcore groot maakte in Italië en het Traxtorm label oprichtte. Deze mix bevat uiteraard de beste Sonic Solution releases van onze Italiaanse vrienden en de meest succesvolle platen uit de #TiH collectie. Met deze compilatie laat Maxx zien dat hardcore ook vandaag de dag nog springlevend is met 20 jaar keiharde Italiaanse hardcore.

Op de derde disc zal Unexist weer eens lekker losgaan, voor de tweede keer in de geschiedenis van Thunderdome maakt hij een speciale Turntablized Mixx. In 2004 was dit een ongekend succes, dus het is vanzelfsprekend dat de Turntablized Mixx nu een tweede leven krijgt. Unexist is een van de beste turntablists die de hardcore rijk is en produceert zijn platen met metal, hip-hop en drum n bass invloeden. Dit maakt zijn sound uniek en onmiskenbaar.

Als vierde disc vind je het debuutalbum van Da Mouth of Madness: Old Dog New Trixx. Hij is de samenwerking aangegaan met zowel een aantal grootheden uit de scene als met nieuw talent. Da Mouth of Madness is de man met de stem die iedere gabber wel kent, jong of oud. Dat is niet zo gek want deze MC zit al twintig jaar in het vak en is altijd één van de belangrijkste stemmen van Thunderdome geweest. Zijn album staat vol met nieuwe muziek in diverse stromingen uit de hardcore scene.

Thunderdome is verreweg het meest succesvolle brand uit de geschiedenis van de hard dance muziek. Dit album is een samenvatting van decennia aan hardcore succes, een eerbetoon aan de enorme boost die Thunderdome de hardcore gegeven heeft en misschien wel het belangrijkste: een ode aan jullie, aan alle diehards die dit onverminderde succes mogelijk maken. De compilatie is vanaf 4 december 2015 digitaal als bundel verkrijgbaar via alle reguliere verkoopkanalen. De cd zal in de winkels (webshops) te koop zijn en ook beschikbaar tijdens de Thunderdome Die Hard day die 5 december zal plaatsvinden in de Melkweg te Amsterdam.

Het album is oa te koop op Bol.­com, maar je kunt het ook winnen! Partyflock geeft 5 exemplaren weg: http://partyflock.nl/contest/23370

3 opmerkingen

Heb de cd besteld op rigeshop.nl ben benieuwd! :D
 
Ook de Thundermagazine bij DJ Mag # 23 is leuk om lezen (y)
laatste aanpassing