Partyflock
 

Club BASIS in Utrecht maakt statement door eigen ADE te vieren

gepubliceerd door , op
flyer Basis
FeestBasis · Quantize label showcase
LocatieBASIS Site
Datumvrijdag 16 oktober 2015
WinactieBasis actie, gesloten
StadUtrecht
FeestBasis Site
Datumzaterdag 17 oktober 2015
WinactieBasis actie, gesloten
Op vrijdag 16 –en zaterdag 17 oktober geeft BASIS als tegenhanger van ADE twee legendarische avonden met house legends DJ Spen en Tyree Cooper. De meeste clubs in Utrecht zijn gesloten tijdens ADE, maar BASIS gooit eigenzinnig haar deuren open voor ieder clubganger die lekker wil housen.

DJ Spen
Vrijdag 16 oktober is de labelavond van DJ Spen. DJ Spen heeft zijn roots liggen in de old-‐ school hiphop. Zijn eerste plaat kwam al uit in 1987 en werd gecoverd door niemand minder dan Milli Vanilli. Inmiddels heeft DJ Spen een eigen radioshow gehad, meerdere albums en nu ook een eigen label: Code Red Recordings. Met dit label reist Spen de hele wereld over. Zijn house‐gospel is bekent van Baltimore tot de UK en ongeveer alles wat daar geografisch tussenin ligt.

Tyree Cooper
Zaterdag 17 oktober draait house legend Tyree Cooper in BASIS. Tyree Cooper komt uit Chicago en was een frontman in de revolutie van house. Een pionier die heeft samengewerkt met Dr.Dre en geïnspireerd was door oude R&B platen van zijn oom. Nu heeft hij een maandelijkse avond in de Tresor, een eigen platenlabel genaamd Chicago Vinyl Records en deinst op deze leeftijd niet terug voor gigs. Voorlopig housed hij nog keihard door, deze zaterdag in Utrecht.

1 opmerking