Partyflock
 
­

De leukste feesten in oktober 2015 met een dresscode

gepubliceerd door , op
Oktober staat in het teken van feestjes met een thema. Zo worden de eerste Halloween feesten in oktober georganiseerd. Ook is het typisch Duitse bierfeest Oktoberfest nu ook in Nederland doorgebroken. Amber Schutte is deze maand weer diep in de Partyflock agenda gedoken en heeft de leukste feesten met een dresscode op een rijtje gezet, te beginnen met drie grote Oktoberfesten in Nederland.

Oktoberfesten
Bij zo'n Oktoberfest ben je snel geneigd om het geheel af te doen als een ordinair bierfeestje. Maar het is veel meer dan een wedstrijdje bier drinken, vooral wanneer je kijkt naar de dresscode die bij een Oktoberfest gepaard gaat zul je zien dat het echt een traditioneel feest is. Voor zowel de mannen als vrouwen gelden kledingregels, en wordt er van je verwacht dat je als een echte Duitser of Duitse komt opdagen gekleed in de ultieme Oktoberfest kleding: een dirndl of lederhose.

1 oktober - Hippe types Oktoberfest (Amsterdam)
Iedere eerste donderdag van de maand houdt Club NYX haar welbekende Hippe Types feestjes, waar feestende Amsterdammers hun maand in stijl aftrappen. Deze maand staat de avond echter in het teken van Oktoberfest.

Naast veel bier kun je ook veel bratwurst, pretzels, tieton en veel jäger verwachten. Speciaal voor deze avond heeft de organisatie van Hippe types zelfs een aantal echter Deutsche Deejays in laten vliegen. Mocht je na een avond vol bier, braadworst en lederhosen nog zin hebben om tot in de vroege uurtjes te dansen, dan is dit dé locatie bij uitstek.

2 oktober - 3 oktober - Oktoberfest in de Bierfabriek (Amsterdam en Delft)
Oktoberfest zonder bier is geen Oktoberfest. En wat is dan een betere locatie om deze dag te vieren dan in een echte bierfabriek! De Bierfabriek is een café en brouwerij in één, waardoor je altijd verzekerd bent van het beste huisgebrouwen bier. Bier in literpullen, happy hour(s), swingen, lekker eten en vette prijzen om weg te geven; het beloven twee 'sehr tolle' dagen te worden bij De Bierfabriek.

Uiteraard is het de bedoeling dat je komt opdagen in je beste lederhose of dirndl. Mocht je deze echter niet in de kast hebben, wees dan niet getreurd: voor de deur van De Bierfabriek wordt ook nog het een en ander verkocht.

23 oktober - 29 oktober - oktober Feest (Sittard)
In Sittard wordt dit jaar een van de grootste Oktoberfest evenementen van Nederland georganiseerd: het oktober Feest. Een Oktoberfest party staat eigenlijk slechts in het teken van één ding: heel veel bier drinken aan lange tafels, onder het genot vreselijk foute Duitse schlagenmuziek. Daarnaast biedt het evenement echt Duits Oktoberfest voedsel (denk aan veel worst en andere vette happen) en veel Duitse en Oostenrijkse feestmuziek. Voor de dames een extra uitdaging om goed gekleed te gaan. Op 25 oktober wordt Miss oktoberfeest Sittard 2015 gekozen, wil je hier aan mee doen kun je je van te voren opgeven.

Overige feesten met dresscode
Naast de vele Oktoberfest feesten die deze maand rijk is, zijn er natuurlijk ook nog andere feesten met een dresscode die een bezoek waard zijn. Klinkt een avond met veel bier en Duitse muziek jou niet als muziek in de oren maar wil je in oktober wel een leuk feest met dress? Neem dan snel een kijkje bij de onderstaande feesten.

3 oktober - Neon Nights Carnival (Rotterdam)
De eerste party van oktober laat zich het beste omschrijven als een perfect huwelijk tussen House en Urban muziek, en meer. Het Neon Nights Carnival bevat naast een interessante titel ook een integrerende dresscode: "Glow hard in neon attire".
Deze dresscode kun je erg breed interpreteren, aangezien er veel mogelijkheden zijn om helemaal neon voor de dag te komen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het feest gaan met een paar glowsticks in je haar of in een shirt met een glow-in-the-dark print. Maar de echte creatieveling waagt zich uiteraard aan de neon verf. Maak je eigen neon-prints op je shirt, of voorzie jezelf van echte neon-camouflage.

11 oktober - Bora Bora Ibiza City festival (Loon op Zand)
Oktober is de laatste maand waarin een buitenfeestje nog tot de mogelijkheden behoort. Veel evenementen maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Zo kun je op het Bora Bora City Festival in Loon op Zand nog de allerlaatste Ibiza party meepakken voordat de donkerste dagen van het jaar aanbreken.
Voor de dresscode mag je dan ook je zonnigste outfit uit de kast halen. Voorwaarde is wel het kleurenpalet: je hebt hier uitsluitend de keuze uit blauw en wit. De Ibiza dresscode is een combinatie van nonchalante kleding met een chiq randje, met hier en daar een verwijzing naar de hippie cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een witte linnen broek met een mooi marine-blauw overhemd voor mannen, of een mooie lange strandjurk met bohemian invloeden voor vrouwen.
Heren, let overigens even goed op. Voor dit feest is het verstandig om tevens een vrouw als verplicht accessoire bij je te hebben. Anders heb je de kans dat de toegang tot het feest je wordt ontzegt.

31 oktober - Crazy Sexy Cool (Maassilo)
Op de valreep van de maand oktober komt een van de leukste najaarsfeesten aan bod: Halloween. Het feest, dat oorspronkelijk werd gevierd in de Verenigde Staten, heeft de laatste jaren veel populariteit gewonnen in Nederland. Tegenwoordig haalt iedereen minstens één keer per jaar zijn of haar spookkostuum uit de kast voor een Halloween party. Dit jaar kun je je fantasieën uitleven op een van de grootste Halloween evenementen van dit jaar, de Crazy Sexy Cool Halloween Edition in de Maassilo.

De populairste Halloween vermomming van de laatste paar jaar is de Zombie. Dit is voor een groot deel te danken aan populaire zombie-films en series als 'Word War Z' en 'The Walking Dead'.

Ook de vampier, die onlangs een heropleving beleefde dankzij de bekende series 'Twilight' en 'True Blood', blijft een immens populair personage. Ook kun je inspiratie halen uit klassieke horrorfilms, zoals bijvoorbeeld 'Friday the 13th', 'Dracula' of 'Scream'. Maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen creativiteit de vrije loop te laten.