Partyflock
 
­ Nederland

Klassieke muziek tijdens ADE

gepubliceerd door , op
Op 17 oktober is er tijdens ADE naast alle elektronische muziek ook een vreemde eend in de bijt: Klassiek in de Loods. De loods van Amsterdam Roest zal worden ingericht als lig-concertzaal om de bezoeker in een zo relaxt mogelijke setting te laten genieten van klassieke muziek in een weekend vol dance. Zo liggen er matrassen, kussens en hangmatten om de voornamelijk elektronische muziekliefhebber een oase van rust te bieden. Het beroemde, dromerige Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt zal worden gespeeld door de Nederlandse pianist Ivo Janssen. Initiators 24classics en Amsterdam Roest willen met Klassiek in de loods de sympathie voor klassieke muziek onder een jonger publiek de ruimte geven. Het betreft een exclusief concert met slechts een beperkt aantal beschikbare kaarten.

Canto Ostinato
Componist Simeon ten Holt schreef dit werk tussen 1973 en 1976 in een 'vrije vorm' waarbij de musicus zelf een grote inbreng heeft. Net als bij 'In c' van Terry Riley is het stuk opgebouwd uit verschillende secties, waarbij de pianist zelf bepaalt wanneer hij overgaat naar de volgende sectie. Alles is daarbij van belang: de ruimte, het publiek en het moment. Het stuk ontrolt zich op het moment van de uitvoering. De rauwe Loods van Amsterdam Roest, met het ADE publiek zal om deze reden een unieke ervaring van dit werk opleveren.

Ivo Janssen
Pianist Ivo Janssen (Venlo, 1963) studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tussen 1986 en 1990 won hij een aantal prijzen, waaronder de Jacques Vonk Prijs, die hem in staat stelde zijn studie in het buitenland voort te zetten bij onder andere Robert Levin. Afgelopen jaren nam Ivo Janssen het complete oeuvre van Bach op voor zijn eigen muzieklabel VOIDclassics.
Ivo Janssen treedt regelmatig op in Nederland maar ook in Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en de VS. Hij speelde onder andere samen met Heinrich Schiff, Janine Jansen, Han de Vries en Charlotte Margiono. Vorig jaar opende Ivo zijn eigen concertzaal op zijn woonboot in Amsterdam 'Janssenbeton' waar hij regelmatig concerten geeft .
Van Canto Ostinato, oorspronkelijk geschreven voor 4 piano's, maakte Ivo Janssen zijn eigen versie voor 1 piano, die hij nog persoonlijk aan de componist heeft voorgelegd.

DJFant
Voor aanvang en na afloop draait Fant de Kanter, alias DJ Fant. De Kanter is een componist die voor deze avond een nieuwe mix maakt met elementen uit de klassieke en elektronische muziek. Fant de Kanter is vaste DJ van de Classical Music Rave.

Klassiek in de loods
Hoofdprogramma: Canto Ostinato door Ivo Janssen (piano)
Voor- en naprogramma: DJ Fant

Tickets
Kaartjes kosten 16,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via koop tickets. Kaarten aan de deur kosten € 20,-.

4 opmerkingen

Cool initiatief. Dit lijkt me serieus vet. Best een optie als voorprogramma voor een ander feestje die nacht :)
laatste aanpassing
wel bijzonder dat op die poster rechts boven in dit item onderaan stat dat de entree 12,50 is
Uitspraak van MvB op vrijdag 11 september 2015 om 13:11:
wel bijzonder dat op die poster rechts boven in dit item onderaan stat dat de entree 12,50 is


ook als je doorklikt naar het de pagina van de info
Uitspraak van toerist op vrijdag 11 september 2015 om 15:25:
ook als je doorklikt naar het de pagina van de info

Ik heb het veranderd. ;)