Partyflock

Black Sun Empire headliner op Electronic stage Baroeg open air

 

Black Sun Empire headliner op Electronic stage Baroeg open air

gepubliceerd door , op
Underground elektronische muziek maakt, met avonden als Downward Spiral, Hacking The Machine en STORM al jaren deel uit van de Baroeg programmering. Dit jaar heeft het gratis Baroeg Open Air voor de derde keer een apart podium voor deze stijlen! Aan het einde van de middag wordt de 'Talent Stage' omgetoverd tot de 'Electronic Stage'.

Black Sun Empire, de headliner van dit podium, behoort tot de absolute top van de drum'n bass. Dit Utrechtse trio heeft zich ontwikkeld van kleine undergroundnaam tot hoofdact op grote festivals. De heren hebben meerdere labels onder hun hoede en met het feest 'Blackout' toeren ze de hele wereld rond. BSE heeft dan ook een vaste schare fans. Dik verdiend, want de sets van deze gasten zijn opzwepend en energiek.

Support komt onder andere van Igorrr. Hij maakt een mix van metal en breakcore, vermengd met samples van bijvoorbeeld Chopin en Beethoven. Maar ook Cannibal Corpse, Igorrr's kippen en Merzbow komen voorbij. Toch is zijn muziek wél samenhangend, en vaak betoverend mooi. Voor deze show neemt Igorrr zijn band mee, met grunts van Laurent Lunoir (Öxxö Xööx) en zang van Laure Le Prunenec. Laure neemt de klassieke en ingetogen zanglijnen voor haar rekening, maar kan ook behoorlijk screamen. Pittige tante.

Ook interessant voor breakcore liefhebbers is The Algorithm, die het midden zoekt tussen progmetal en rave. Dit levert een chaotisch maar opzwepend geheel op. The Algorithm gaat hiermee ver voorbij aan de het inlevingsvermogen van de conservatieve muziekpurist maar past dus prima op de Electronic Stage van BOA. Liefhebbers van 'rave metal' gaan hier een goed feestje op kunnen bouwen! Voor de industrial liefhebbers staat Iszoloscope op de planken, fans van electro kunnen terecht bij Consumer junk en junglists bij Voodoom.

Voor de liefhebbers is er een festivalmarkt aanwezig waar cd's, platen, sieraden en kleding wordt verkocht, maar je kunt je daar ook laten tattooëren of piercen. Uiteraard is er ook een uitgebreide biergarten aanwezig, waar lekker bijgepraat kan worden met vrienden en kennissen. Dit gratis festival vindt plaats in het Rotterdamse Zuiderpark en duurt van 12.00 tot 23.00.

1 opmerking

Leuk!