Partyflock
 
­ Nederland

Benefissa: actie voor dak- en thuisloze jongeren en jonge ouders

gepubliceerd door , op
Benefissa
12 augustus 2015
Vrijdag 4 september verenigen zeven Amsterdamse evenement organisaties zich met een gezamenlijk doel: het gat in de begroting van stichting Don Bosco Jonathan opvullen. Want ook deze vrijwilligers organisatie, voor en door jongeren, heeft last van de bezuinigingen. Jonge ondernemers slaan de handen in een om door middel van een evenement in de Melkweg geld op te halen voor deze stichting. 100% van de opbrengsten uit de kaartverkoop gaan naar de stichting.

Benefissa
Onder de noemer van Benefissa zal de Melkweg omgetoverd worden tot één groot feest. In beide zalen zullen de resident dj's van zeven bekende organisaties het publiek laten dansen voor het goede doel. Het combineren van verschillende leefwerelden en het hebben van plezier zijn twee van de kernwaarden van Don Bosco Jonathan. Dit is ook het doel van het evenement: een leuke avond organiseren en tegelijkertijd mensen bewust maken van de stichting. De leukste bijkomstigheid; je hoeft je the day after niet schuldig te voelen want je hebt gefeest voor het voor het goede doel. Dít is nou karma!

Line-up
De line-up bestaat uit Amsterdamse organisaties die zich inzetten voor Don Bosco Jonathan. Je kent ze bijvoorbeeld van festivals, uit de Melkweg, Bitterzoet, Paradiso, Dolly, Club AIR of de NYX. Nieuwsgierig? Check de line-up:

Oude Zaal
Alla Kondre:brengt verrijking met alle culturen, muziekstijlen, kleuren en smaken die onze mooie stad rijk is! JIGGY: de heerlijkste feel good hip-hop en R&B.
Fiesta Macumba:party latino style!
AfroLosjes:van azonto tot baila funk & afro house.


The Max
SFFRVL:r&b, hiphop, future en UK garage met een magisch vleugje sexyness.
Vunzige Deuntjes:misschien wel het gezelligste feestje van Nederland!
Harrie Hossel:gekkigheid!


Over Don Bosco Jonathan
Don Bosco Jonathan is een vrijwilligersorganisatie vóór en dóór jongeren. De organisatie heeft als belangrijkste doelstelling om het sociaal netwerk van dak- en thuisloze jongeren en (aanstaande) jonge moeders in Amsterdam te versterken. Door met leeftijdgenoten in een ontspannen sfeer activiteiten te ondernemen, verbreden zowel de jongeren en jonge moeders, als de vrijwilligers hun horizon.

Don Bosco Jonathan gelooft dat de activiteiten voor de dak- en thuisloze jongeren en jonge moeders een positieve stimulans zijn in een fase van hun leven waarin daar behoefte aan is. Door gelijkwaardigheid, ontspanning, aandacht en persoonlijk contact hoopt Don Bosco Jonathan dat de jongeren de aansluiting met de samenleving niet verliezen en gemotiveerd blijven om, al dan niet in samenwerking met de professionele hulpverlening, hun problemen op te lossen en te werken aan een betere toekomst.