Partyflock
 
­ Nederland

Graefenthal festival pakt uit met toonaangevende programmering

gepubliceerd door , op
Graefenthal Festival
24 december 2014
Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli strijkt Graefental festival weer neer in het pittoreske klooster van Ottersum (LI).
De Duitse labels Kompakt en de Berlijnse legendarische club Salon zur Wilden Renate strijken neer in Ottersum voor wat nu al het leukste festival van de zomer lijkt te worden: Graefental festival.

Na het succes van afgelopen jaren gooit Graefental het roer iets om door meer diversiteit creëren in de programmering en de aankleding. Met toonaangevende artiesten als o.a Prins Thomas en Ian Pooley.
Dit alles vindt plaats in het tweede weekend van juli, op de sprookjesachtige locatie: het in het 17e eeuwse klooster Roepaen te Ottersum. Het mysterieuze klooster opent zijn deuren en wordt drie dagen lang omgetoverd tot een ongekend leuke en verrassende festivallocatie, waarbij beleving, sfeer en muziek samenkomen.

Op Graefenthal festival worden er tijdens de drie verschillende dagen en nachten op verschillende podia's binnen en buiten op vrijdag, zaterdag en zondag toonaangevende artiesten neergezet.Voor deze editie zijn er ook verschillende partijen uitgenodigd, zoals Salon zur wilden Renate, Kompakt invites, Radio Galaxy, Voyage Direct, Morgen.am, La Reve en GLOW. Iedere stage heeft zijn eigen sound en decor. Overal wordt het publiek verrast met gekke dingetjes, activiteiten en een speelse aankleding. De muzikale invulling speelt ook dit jaar een grotere rol, maar Graefenthal staat voor een vrij gevoel, en niet om klinkende headliners. Uiteraard zit het met de kwaliteit én diversiteit ervan dik in orde.

Kompakt
Kompakt, wie kent het toonaangevende Duiste label niet, of heeft er op zijn minst niet van gehoord? Zij strijken neer met een verrassende line-up met onder meer Coma, Saschienne, Sascha Funke (live) en Rebolledo.
Wilde Renate opent de vrijdag avond met niemand minder dan Prins Thomas.
En op zaterdag maken de jongens van het label Voyage Direct van Tom Trago hun opwachting. Dit label is ontstaan van uit de legendarisch Club Trouw en zij zullen deze heerlijke sound ten gehore brengen tussen de oude kloostermuren.
Met al deze ingrediënten bij elkaar zal Graefenthal zich weer steevast bewijzen op alle fronten en zorgen voor een nu al legendarisch weekend.

Kaartverkoop
De kaartverkoop startte, zoals gewoonlijk, via de mailinglist van 12inchCity. Deze kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht. De reguliere kaartverkoop is inmiddels gestart en ook deze gaat harder dan verwacht. Tickets zijn te koop via 12inchcity.nl

Line-up
Prins Thomas
Ian Pooley
James Ruskin
Solee (live)
Coma (live)
Saschienne (live)
Rebolledo
Sascha Funke
Teho (live)
Elias Mazian
Boris Werner
William Kouam Djoko
Awanto 3
Prunk
Eric de Man
JP Enfant
Sandrien
Abstract Division
Sebastian Voigt
Peak & Swift
Dollkraut
Reza Athar
Zwaan (live)
Kjeld Langeveld (live)
Koen Schepens (live)
Cliff de Zoete (live)
Hubert Kirchner (live)
Reinier Zonneveld (live)
La Vondèl
Some Chemistry
RodNonSonJon
Pieter Jansen
Love Over Entropy
UNISOL
Hosman
Bakvorm
Tim Hekla
Sugerbelly & Die Welle
Glenn Thompson
Dubiosity
Don Hanneman
Edward Coke
Herter
TDDLS
Vingerwerk
TeknoD
Yoram
Monique Pascall
Umlaut