Partyflock
 
­ Nederland

Megabase krijgt van rechter geluidsbeperking opgelegd

gepubliceerd door , op
Megabase krijgt van rechter geluidsbeperking opgelegd
29 mei 2015
FeestMegabase Outdoor · Digital Punk - Unleashed
Datumzaterdag 30 mei 2015
LocatiePark de Wezenlanden Site
De Overijsselse rechtbank oordeelde zojuist dat de geluidsgrenzen die de gemeente Zwolle hanteert te ruim zijn. De Rechter stelde dat 85 en 95 decibel voor doorsnee muziek en lage tonen te gortig is: Megabase mag zaterdag niet boven de 75 en 90 decibel uitkomen. Het festival moet het met de helft minder doen.

In de uitspraak staat dat de gemeente Zwolle 'in de overwegingen om de geluidsnormen uit de Beleidsregel toe te staan vrijwel geen aandacht heeft geschonken aan de belangen van omwonenden'. De voorzieningenrechter noemt dat 'opmerkelijk', omdat bij het Hardshock festival (naast de Wijthmenerplas) wel is gekozen voor lagere geluidsnormen. 'Terwijl het aantal omwonenden daar veel lager is dan in de stedelijke omgeving en de afstand tussen het festivalterrein en deze betrokken woningen veel groter is. De gevolgen voor omwonenden zijn bij een lawaaierig festival in Park de Wezenlanden veel groter dan bij de locatie Wijthmenerplas.'

Bron: de Stentor

11 opmerkingen

Opdoeken die handel wat een gezeiver steeds over geluidsoverlast dan hadden ze maar in het groene hart moeten gaan wonen in een blokhut
Artiest {SHOWLIST artist 78760, 89725, 91648}
Die ene x per jaar...
Stelletje zeikerds in zwolle...
En dan straks raar opkijken als alle festival gangers in de woonwijken na het festival het geluid in hun auto aanknallen... Welcome to the city rave!
laatste aanpassing
Als het nou 's nachts was kan ik het me ergens nog wel voorstellen, maar Wat een jenkerds lopen er toch rond op deze wereld.

Overigens wel netjes van deze organisatie dat ze dit van tevoren bekend maken.
Gadverdamme wat word ik toch misselijk van dit soort figuren! Hoe veel overlast zullen ze er van hebben? Laten we het er maar op houden dat deze mensen oud geboren zijn en niet weten wat feesten is...
Uitspraak van toerist op vrijdag 29 mei 2015 om 14:20:
Als het nou 's nachts was kan ik het me ergens nog wel voorstellen, maar Wat een jenkerds lopen er toch rond op deze wereld.

Overigens wel netjes van deze organisatie dat ze dit van tevoren bekend maken.


Organisatie zal wel moeten. DeStentor , regionaal nieuwsblad, berichtte over elke poep en een scheet voor een zielige commissie met 130 man erin. Te triest voor woorden.

Een reactie op de site was dat tijdens de soundcheck de ramen van iemand anders ze huis trilde op 950m van het terrein. Hopelijk valt het allemaal wel mee dus!
Uitspraak van toerist op vrijdag 29 mei 2015 om 14:20:
Als het nou 's nachts was kan ik het me ergens nog wel voorstellen, maar Wat een jenkerds lopen er toch rond op deze wereld.

Overigens wel netjes van deze organisatie dat ze dit van tevoren bekend maken.


true, met name in NL en BE, triestig gesteld hier. Ben net terug van ibiza, daar weten ze wel nog steeds wat pompen is, wat een geluid overal!! Ook in alle andere landen dat ik al uit ben geweest is de sound nog steeds top: oa duitsland, spanje, portugal, kroatië, hongarije, engeland, praag, ............ Echt overal is uitgaan nog steeds hoe het hoort te zijn, en hier maar zitten zeiken over geluidsnormen en andere shit. Echt, het is hier gewoon niet fun meer om naar de meeste feesten te gaan: t zijn eerder praatclubs geworden dan dat er echt wordt gefeest, je voelt de bas niet meer, de sfeer gaat zwaar naar beneden. En t ergste van al is dan nog dat in andere landen ook omwonenden zijn, en daar gaat de boel zelfs tot s morgens of s middags of zelfs 24u aan een stuk door. Hier wordt gewoon te veel rekening gehouden met de zure appels in de maatschappij, en het merendeel die het wel goed vind die tellen zelfs niet mee. :(
Uitspraak van Tom.0 op vrijdag 29 mei 2015 om 19:06:
Hoe veel overlast zullen ze er van hebben?


Vorig jaar hoorde je het in heel Zwolle, en het park ligt in het Centrum van Zwolle
Maar moet ook zeggen dat het toen ook wel heerlijk hard stond
Uitspraak van Spector45 op zaterdag 30 mei 2015 om 11:02:
Vorig jaar hoorde je het in heel Zwolle, en het park ligt in het Centrum van Zwolle
Maar moet ook zeggen dat het toen ook wel heerlijk hard stond


Vriend van me is gisteren geweest en zei dat er dik geluid was en niet aan de geluidsnormen is gehouden:P Weet niet hoe de rest het geluid vond?
Uitspraak van GabberPinda4Life op zondag 31 mei 2015 om 17:03:
Weet niet hoe de rest het geluid vond?


Geluid was goed!
maar kwam niet in de buurt bij vorig jaar :P
Nou ben ik geen zeikerd, absoluut niet zelfs! Maar vorig jaar met Valhalla in de RAI trilde ik letterlijk mijn nest uit om half 5 's ochtends. Ik woon 600 meter van de Rai af. Is te overzien voor een keertje natuurlijk! Ik ben naar menig feest geweest in de RAI en klagen zal ik nooit doen!

Vorige week zaterdag was er Flying Dutch Festival in het Olympisch Stadion, wat op 3,8KM van mijn huis af ligt, maar het leek wel of het direct voor mijn deur was. Vooral de lage tonen dreunde door heel Amsterdam heen. Ik had echt zoiets van WTF!!! Er wonen daar direct naast al 10 duizenden mensen, gezinnen met kinderen en ouderen die hier dus echt LAST van hebben, dat valt gewoon niet te ontkennen! En daarna nog een mooie vuurwerk show. Prachtig, maar ik was niet op het feest dus schrok me de pleuris van die knallen.. Kon ook niet vinden wat er nou 'aan de hand' was op dat moment.

Ik vind dat er wel degelijk rekening gehouden moet worden met omwonenden, nu de festivals steeds meer in de stad terecht komen. En niet 1x, maar wel tientallen festivals per jaar. Ik ben blij dat ik niet in Westerpark woon!! Lekker recreatie gebied voor de deur, maar dat ligt weken per jaar afgesloten door allemaal festivals. Geen bereik met je mobiel, geluidsoverlast en overlast van mensen die vertrekken. En iedereen weet net zo goed als ik dat die dronken of wappie zijn en dan echt niet zachtjes doen. Laat staan rekening houden met mensen die ergens wonen.

Ik begrijp dit dus van twee kanten. De ene kant is dat het best een keer moet kunnen, en dan mag het overdag lekker knallen, maar er bestaat ook iets als woongenot. En daar zullen de feestgangers/organisaties toch ook écht eens rekening mee moeten gaan houden :)

Uitspraak van flipperke op vrijdag 29 mei 2015 om 22:16:
Hier wordt gewoon te veel rekening gehouden met de zure appels in de maatschappij, en het merendeel die het wel goed vind die tellen zelfs niet mee. :(


Wat een onzin! In een club of toko met goede isolatie ala. Maar gebruik van de openbare ruimte moet rekening worden gehouden met IEDEREEN. Dus jou feestje kan best, maar dan wel zodat anderen er geen LAST van hebben. Dat ontkennen dat mensen last hebben is toch echt iets wat moet veranderen in de mentaliteit van de feestende meute!

Het is al lang niet meer 'ach die ene keer per jaar' .. Dan had niemand er een punt van gemaakt. Het is het ene na het andere festival in woongebieden en mensen moeten hun bek maar dicht houden?! :lol:
laatste aanpassing