Partyflock
 
­ Nederland

De verjaardagsparty van het jaar: Love Family Park

gepubliceerd door , op
Een open-air locatie met zicht op de uitgestrekte 'Vortaunus' regio, in het midden van een groene oase, in Mainz, de hoofdstad van Rijnland-Palts, wordt opnieuw het toneel van Love Family Park. Het event wordt voor de tweede keer in het Mainz Messepark georganiseerd aangezien het ook vorig jaar een perfecte locatie bleek met ruime parkeermogelijkheden, uitgebreid publiek transport en snelle verbindingen met de luchthaven van Frankfurt voor de vele internationale bezoekers. Net als op de première van vorig jaar, zal een gebied zo groot als twee voetbal velden, helemaal met vers gras bedekt worden. De bezoekers kunnen daarin de verschillende plateaus van de locatie ontdekken. Terwijl ze zich een weg dansen doorheen het programma zullen ze ontdekken dat op deze verjaardag, niet alleen drie open air stages zullen worden opgetrokken maar ook twee tenten, ééntje meer dan vorig jaar dus.

Op deze grootse verjaardags-party, zullen naast de 'papa' van de familie, Sven Väth, vele anderen aantreden voor de verjaardagswensen. In alfabetische volgorde zijn dat:

Line-up is niet compleet.

En meer TBA!

Grote events brengen soms grote veranderingen: de reünie van de familie werd negentien keer op de mooiste zondag van het jaar gevierd. Voor de 20ste verjaardag wordt dat voor de eerste keer een zaterdag, of eigenlijk een heel weekend. Want het voordeel van een zaterdag is dat we het hele weekend pre- en afterparties kunnen organiseren en er zo een never-ending party van maken ... Want zeg nu zelf, zo'n belangrijke verjaardag moet in stijl gevierd worden.

De felbegeerde 'early bird' tickets zijn ondertussen uitverkocht. Zij die dit festijn absoluut niet willen missen, raden we dan ook aan snel te zijn. Naast 12 uren muziek, veel zon en uiteraard een fantastische sfeer, omvat een ticket: kortingen op de pre- en after parties in de Rijn regio, gratis openbaar vervoer binnen een straal van 150 km. rond de locatie en een gratis shuttle bus van en naar het Mainz treinstation.

De geschiedenis van Love Family Park
Van 1996 tot 2002 vond Love Family park plaats in Hanau op de grasvelden van het lokale Mainwiesen. Ieder jaar kwamen ongeveer 20 000 bezoekers van over de hele wereld samen op dit open-air event om er met internationale dance en disco artiesten te feesten. Love Family Park werd de blauwdruk voor heel wat open-air evenementen in Duitsland en werd meermaals opgenomen in de Top 5 van zomerfestivals in de internationale media.
Tot 2015 vond het event altijd plaats op de eerste zondag van juli. Dit jaar verhuist het naar de zaterdag. Als steeds openen de deuren om 10u00 en is het einde voorzien om 22u00.
Van 2002 tot 2013 werd Love Family gehouden onder de Heertal brug in Hanau, een beschermd gebied dat de "Hessische Mainauen" wordt genoemd. De 'Conservation Authority' gaf ieder jaar uitzonderlijk toestemming voor het festival, net als voor andere evenementen die soms tot 100 000 bezoekers over verschillende dagen aantrokken. Na een klacht van Milieu activisten in 2013, besliste de 'Hessen Environmental Agency' om niet langer uitzonderingen voor events in het gebied toe te laten om de fauna en flora in het gebied te beschermen. Ondanks heel wat inspanningen van de stad Hanau en festival liefhebbers, werd de intrekking niet herzien en kan Love Family Park niet langer op deze plaats doorgaan. Sinds 2014, is het Mainz Messepark dan ook de nieuwe thuis van het event.