Partyflock
 
­ Nederland

Ode aan Nighttown, Parkzicht & Carrera met het 1992 is 4 you! festival

gepubliceerd door , op
1992 is 4 you! In het voorjaar van 2015 brengt b2s een nieuw festival naar Rotterdam. Op zaterdag 23 mei wordt een nieuw aangelegd evenemententerrein in de Eendragtspolder het toneel voor een ode aan de opkomst van de elektronische dancemuziek, die we tegenwoordig kennen als House classics. Diverse Rotterdamse clubs en artiesten speelden hier een legendarische rol, denk aan Parkzicht, Nighttown, Carrera. En denk aan de artiesten die hierbij een grote rol hebben gespeeld en daarmee bepalend zijn geweest voor de basis van de House in Nederland.

Kom alvast in de 1992 is 4 you stemming met de trailer:Zonder verleden, geen heden. Rotterdam was in de jaren '90 de Bakermat van de House. Parkzicht, Nighttown en Carrera zorgden voor een zeer actief nachtleven in de stad en regio, waardoor House zich kon ontplooien tot één van de meest populaire muziekstromingen wereldwijd. Net zo legendarisch waren platenwinkels als Mid-Town en Basic Beat. Mid-Town vervulde een pioniersrol in het stevigere segment van de House en Basic Beat was onder meer de vaste platenwinkel van Nighttown-legende Ronald Molendijk. Natuurlijk gaan de gedachten ook terug naar DJ Rob die vanaf 1989 een vast gezicht was in Parkzicht en naar 2 O'Clock Ron die steevast om 2 uur 's nachts plaatsnam achter de draaitafels in club Carrera.

1992 was het jaar waarin de muziek evolueerde; Mellow, Tribal, Gabber, Techno en vele andere stromingen vonden hun eigen clubs en volgers. Iedere zaterdagnacht werden nieuwe geluiden geboren en fans geworven. House werd een kernwaarde in het vaderlandse uitgaansleven. Dit was ook het jaar dat DJ Rob zijn ode aan de House uitbracht met zijn klassieker '1992 is 4 you!'.

Aan het begin van dit Millennium ontpopte b2s zich als organisator van evenementen, onder meer in Nighttown en het toenmalige Parkzicht. House classics zijn dus niet onbekend voor de organisatie; wapenfeiten zijn de fameuze Parkzicht reünie in het Maasgebouw, back2school en natuurlijk 1992 is 4 you! tijdens het Decibel outdoor festival. Nu, met ruim 25 jaar House achter de rug, zetten we samen met jullie maar al te graag een stapje terug in de tijd om weer even die sfeer van begin jaren '90 te proeven.

Het festival bestaat uit drie area's die ieder één van de eerder genoemde clubs representeert. De ideale mogelijkheid om de klassiekers die werden gedraaid in Parkzicht, Nighttown en Carrera opnieuw te beleven! De line-up zal later bekend worden gemaakt. Houd hiervoor de b2s website en socials goed in de gaten, maar verwacht enkel het beste wat die tijd te bieden had.

Locatie
Het gebied Eendragstpolder is een waterrijk gebied dat ligt tussen de Rotte, de Rottemeren, de Rotterdamse wijk Nesselande en het dorp Zevenhuizen en telt 475 hectare. Een gedeelte daarvan wordt ingericht als een nieuw evenemententerrein. Dit terrein ligt op de (schier)eilanden aan de Slingerkade, midden in de Eendragtspolder en heeft een fantastisch uitzicht op de skyline van Rotterdam. b2s heeft hiermee een echte primeur, want 1992 is 4 you! festival zal het eerste dance evenement zijn wat hier mag gaan plaatsvinden.
Omdat het evenemententerrein Eendragtspolder in een uitgestrekt gebied ligt, is het makkelijk bereikbaar voor alle manieren van openbaar of eigen transport. Er is voldoende parkeergelegenheid, een fietsenstalling en b2s biedt een speciale pendelbus service van en naar station Rotterdam Alexander.

Tickets
Ben jij liefhebber van die goede oude tijd? Kun jij niet wachten om die oude klassiekers weer eens te horen? Zorg er dan voor dat je er bij bent tijdens 1992 is 4 you! festival! De voorverkoop begint op zaterdag 21 februari om 13.00 uur via de b2s ticketshop.

Omdat 1992 inmiddels heel wat jaren geleden is, attenderen we je er op dat voor dit speciale evenement een minimale leeftijd is vastgesteld van 21 jaar en ouder. Bij twijfel kan om legitimatie gevraagd worden, dus zorg dat je die bij je hebt. Voor meer informatie over 1992 is 4 you! festival check je deze website.

16 opmerkingen

Yzco
Artiest Yzco
prachtig !! (L)
Qua muziek beetje voor mijn tijd maar wel heel vet dit.
Klinkt als n prachtig nieuw potentieel concept, top! Helaas deze editie niet aanwezig maar goed te lezen dat er een classics festival bij komt...en wat voor 1!!!
Rabies
Artiest {SHOWLIST artist 55694, 50902, 511}
Echt heel vet
 
Jeeeseeeeeeeeesssssssss zoe lecker!!!!
Car --> South
Artiest {SHOWLIST artist 81495, 115544, 111860}
Hier zijn we duidelijk aanwezig,
losssss
Eindelijk eens een fatsoenlijk Olds kool feest! Niks dan respect voor B2s
Oh hoop op een leuke line up hoor graag weer eens de mellow sound uit de it en shiva met djs uit het hele land met verassingen niet alleen masr de hitjes djs
laatste aanpassing
Daar moesten we maar eens heen, VET :bounce:
Servicekosten voor 3 kaarten € 11,25.
Welke service krijg je dan?
Het zelf uit printen van de kaarten.....
Uitspraak van Brighton op zaterdag 21 februari 2015 om 13:39:
Servicekosten voor 3 kaarten € 11,25.
Welke service krijg je dan?
Het zelf uit printen van de kaarten.....

dat zijn gewoon de paylogic kosten die erbij komen, niks verrassends toch?
Uitspraak van Brighton op zaterdag 21 februari 2015 om 13:39:
Servicekosten voor 3 kaarten € 11,25.
Welke service krijg je dan?
Het zelf uit printen van de kaarten.....

idd belachelijk
Heb meteen kaartjes besteld :cheer:

Alleen vriendin verheugde zjg op harmony haha
Had niet op de datum gekeken haha

:Bounce: Oldschool & Houseqlassics :kwijl: