Partyflock
 
­ Nederland

Progressive Intelligence presents Skank in Roodkapje

gepubliceerd door , op
Op 6 december is Progressive Intelligence weer terug met de laatste Skank van het jaar! Halverwege 2014 is Progressive Intelligence begonnen met de eerste Skank vanuit een simpele overtuiging: er is te weinig hedendaagse grime en garage te horen, te voelen en te beleven in Rotterdam. Bij Skank hoor je uiteraard ook de classics, maar het draait vooral om de sound van nu. Het is tenslotte niet elke dag Throwback Thursday. De eerste twee edities hebben laten zien dat er liefde is voor deze sound dus in het komende jaar gaan ze gewoon keihard verder! Verwacht dus nog veel meer grime en garage in het nieuwe jaar, maar eerst even in stijl afscheid nemen van 2014.
Een jaar moet je uit knallen (ook al is het begin december) dus voor deze editie hebben ze voor de bass, riddims en beats als special guest niemand minder uitgenodigd dan Nederlands eigen garage, grime & dubstep Farda...

Gomes (OI!)
De nummer een DJ in Nederland op het gebied van garage en eigenhandig verantwoordelijk voor het introduceren van grime en dubstep bij een groot publiek in Nederland. Gomes heeft uiteraard eigenlijk helemaal geen introductie nodig. Gomes is al sinds de beginjaren bij de sound betrokken en tot op heden is hij een vaste waarde op de grote garage evenementen en festivals. Daarnaast heeft hij middels de legendarische OI! avonden in de Paradiso als eerste DJ/Organisator grime en later dubstep een podium gegeven in Nederland, het resultaat is bekend! Ook als producer gaat G-Man lekker. Zo kwam vroeg dit jaar Gunsparking uit met grimeveteraan D Double E op zijn eigen OI recordings en dropte half oktober zijn About Me EP op Deep Freeze. Dat Gomes weet wat hij met een dansvloer aanmoet mag bekend zijn.

JLSXND7RS (Goonie)
JLSXND7RS is een grime/dubstep producer/dj en heeft inmiddels in Nederland al op een aantal grote bassfeesten gestaan o.a. Cable & Sonic Boom. Hij heeft in de afgelopen jaren een fanbase opgebouwd in zowel Nederland als Engeland en zijn tracks worden met regelmaat gedraaid op radio stations als Rinse FM, NTS & BBC 1Xtra. Onlangs heeft hij samen met Trends en grimelegende Flirta D de track 'The Undertaker' uitgebracht op Oi! Recordings. Factmag heeft de track een 10/10 beoordeling gegeven en er wordt nu zelfs gesproken over grime single van het jaar. Dit mede omdat de tune 2 weken op nummer 1 heeft gestaan in de Juno download charts. Verwacht dus veel eigen werk en exclusief materiaal tijdens zijn set!

Uiteraard zijn de Skank residents er ook:

Creative (Progressive Intelligence)
Sun O.D. (Progressive Intelligence)

Progressive Intelligence
Creative & Sun O.D. zijn de eigenaren van underground label Progressive Intelligence en tevens de mannen achter Skank. Met het label hebben zij releases uitgebracht van producers als Sir Pixalot, Moony en JLSXND7RS. De titel track van Moony's Close Enough EP is tevens uitgekomen op de legendarische dubstep Allstars compilatie. Verwacht van deze mannen grime en garage voor de dansvloer! Opzwepend, bassdriven..los!