Partyflock
 
­ Nederland

Breed scala subgenres binnen de avantgarde internationale techno-scene tijdens These Guys & 8Bahn

gepubliceerd door , op
These Guys en 8Bahn slaan de handen ineen en presenteren een gezamenlijke Amsterdam Dance Event show. De avond vindt plaats op zaterdag 18 oktober in Rhone Events & Congrescenter te Amsterdam. Maar liefst tien uur lang kunnen bezoekers genieten van een divers en vooruitstrevend programma vol met kopstukken uit de progressieve techno scene. Verdeeld over twee zalen staan Dj Stingray 313, Blacknecks (Truss & Bleaching Agent), A Made Up Sound b2b Kowton, Alex Smoke, D'Marc Cantu, Neil Landstrumm, Clairvoyance, Kowloon Odyssey en 8Bahn Dynasty. Het programma vertegenwoordigt een breed scala aan sub genres binnen de avant-garde van de internationale techno scene en brengt succesvolle nieuwkomers en pioniers samen op één avond.

Blacknecks, het nieuwe project van Bleaching Agent en Truss, staat als afsluit act in de loods garant voor meedogenloos rauwe techno. Laatstgenoemde wist de afgelopen jaren een flinke stempel te drukken op de hedendaagse techno met de succesvolle projecten MPIA3 en TRER (een live act samen met zijn broer Tessela). De uit Utrecht afkomstige A Made Up Sound kondigde vorige week nog zijn nieuwe album 'The New Today' aan onder het alter ego 2562.Tijdens ADE staat hij voor de eerste keer samen met de Brit Kowton back2back achter de decks. De Schot Alex Smoke draait al heel wat jaren mee en maakte afgelopen jaar een comeback met releases op het toonaangevende R&S records. Emotionele electronica en hypnotiserende techno komen samen tijdens zijn nieuwe live show.

De tweede zaal focust zich met namen als DJ Stingray 313 en Neil Landstrumm op pioniers die al meer dan 20 jaar van invloed zijn binnen het electro en acid landschap. Sheram Ingram aka DJ Stingray 313, Detroit veteraan en voormalig tour DJ van Drexciya staat bekend om zijn uitzonderlijk snelle mix techniek. Als producer gooide hij hoge ogen met Urban Tribe, een collectief dat hij samen vormt met Anthony Shakir, Carl Craig en Kenny Dixon Jr. Het laatste optreden op Nederlandse bodem dateert alweer uit 2010. Neil Landstrumm (Edinburgh, SCO) is sinds begin jaren '90 actief als producer en heeft inmiddels een schat aan klassiekers opgebouwd op labels als Tresor, Peacefrog en meer recent op KilleKill. Het karakteristieke geluid uit de jaren negentig sijpelt nog steeds door zijn producties die balanceren tussen acid, bass en electro. Uit de immens populaire Nation stal waar ook Traxx en James T Cotton toe behoren, komt D'Marc Cantu. De Amerikaan staat bekend om zijn extreem dansbare Jakbeat en acid house die hij uitbrengt op labels als Delsin Records en Crème Organization. Het programma wordt compleet gemaakt met nieuw talent van eigen bodem: Clairvoyance, Kowloon Odyssey en 8Bahn Dynasty.

Het Arnhemse 8Bahn maakt tijdens ADE voor de eerste keer in haar zeven jarig bestaan de stap om evenementen te organiseren buiten oost-Nederland. De show is tevens de lancering van een langdurige samenwerking tussen beide organisatoren. Op 26 december krijgt de samenwerking een vervolg onder een nieuwe naam binnen de culturele hotspot RADION in Amsterdam West. Het programma voor de 2de kersteditie wordt bekendgemaakt tijdens ADE.

Tickets bestel je bij koop tickets.