Partyflock
 
­

Amsterdam Dance Event in de Melkweg: meer dan alleen clubnachten

gepubliceerd door , op
Met drie zalen, een cinema, een galerie én een café is de Melkweg een bijzondere festivallocatie voor ADE. Zoals elk jaar betekent dit een breed clubprogramma met headliners zoals Modeselektor (live), Dave Clarke, Nicky Romero, John Digweed, Mathew Jonson & Minilogue (live), Henrik Schwarz, Robin Schulz, Chase & Status, Kypski (live), Noisia, Green Velvet en Prosumer. Als onderdeel van ADE Playground vind je dagelijks in de Cinema een filmprogramma met o.a. de vertoning van We Are Modeselektor. Voor het eerst is dit jaar een hangout in de Galerie met interactieve media en games: Art Arcade. Hier zal o.a. Kypski zijn nieuwe clip in de vorm van een game onthullen!

Programmering
De Melkweg heeft dit jaar een clubprogramma van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 oktober. In totaal zijn er 10 clubnachten en 2 concertshows. Op donderdag is Modeselektor curator met de line-up van Modeselektion. Deze nacht is onderdeel van hun minitour naar aanleiding van Modeselektion Vol. 03. De line-up van deze avond bestaat dan ook bijna geheel uit artiesten die onderdeel zijn van deze release: Henrik Schwarz, Nosaj Thing, Dark Sky e.a.. Naast de terugkerende avonden zoals Dave Clarke presents, Noisia invites, Protocol Amsterdam Reboot en Bedrock showcase is er dit jaar ook een Tonspiel meets MFM Booking avond op woensdag met o.a. Robin Schulz en Klingande. Wie zijn zaterdag goed wil beginnen kan ten slotte terecht bij Breakfast Club voor een goed ontbijt!

Art Arcade
In het kader van ADE Playground is de Melkweg Galerie dit jaar als hangout ingericht. Hier kunnen conferentie- en clubbezoekers in de middag en vroege avond terecht voor een game, een drankje, een hapje, het nodige netwerken en natuurlijk fijne muziek. Hoogtepunt is de première van Kypski's 'Wreck Fader'. Zijn nieuwe album brengt hij niet uit met een nieuwe clip, maar met een game. De game is gebaseerd op 'turntablism', waarbij de draaitafel als muziekinstrument wordt gebruikt. De première hiervan vindt woensdag 15 oktober plaats om 17:00 uur. Gedurende het hele ADE programma kan je ook kennismaken met SPOTTER, een mobiele dansinstallatie waarbij je geluid aanstuurt met fysieke bewegingen, en de Pillo game, waarmee je o.a. een game bestuurt door te controller te knuffelen. De Galerie is open van woensdag t/m zondag. Kijk voor openingstijden op de website.

Dance films
Tijdens ADE screent Melkweg Cinema verschillende muziekfilms. De documentaire 'We are Modeselektor' kon natuurlijk niet ontbreken in het programma. Een verslag van hun vriendschap, wereldwijde tour en uitzinnige fans. 'Rewind 4Ever: The History of UK Garage' is het grootste filmproject in de geschiedenis van UK house en garage – een must see voor de liefhebbers. 'Chase and Status': Behind the Machine' is een live documentaire van één van de grootste festivalkillers van de afgelopen jaren: Chase & Status. Daarnaast draait 'I Dream of Wires': een documentaire over de geschiedenis, ondergang en heropleving van de modulaire synthesizer. De films zijn gratis toegankelijk op vertoon van een ADE card en tegen normaal tarief te bezoeken zonder ADE card.

Bekijk hier het volledige ADE programma

1 opmerking

Ga er geen nacht heen, wat wel jammer is, maar je kunt je nu eenmaal niet in 6en splitsen, maar tis toch best een zieke programmering die de Melkweg neerzet! Waarvoor hulde!
Wrsch alsnog eind okt er wel heen! (Porter Robinson)