Partyflock
 
­ Nederland

Knus brengt kleinschaligheid terug in de festivalwereld

gepubliceerd door , op
Het kleinste festival uit Amsterdam, KNUS Festival, keert dit jaar terug op een nieuwe, unieke locatie. Na een uitverkochte eerste editie vestigt het festival zich zaterdag 23 augustus op het Hembrugterrein, een terrein met voormalige munitiefabrieken van Defensie gelegen aan het Noordzeekanaal. Dit industriële bosrijke erfgoed op 15 minuten afstand van het centrum van Amsterdam vormt het hart van de stelling van Amsterdam en bevat 125 industriële panden waarvan 48 monumentaal.

De ingrediënten van KNUS bestaan hoofdzakelijk uit een beperkt bezoekersaantal, de betaalbaarheid van het event en een gevarieerde programmering met zowel opkomend talent als gevestigde namen. Zo wil de organisatie een signaal afgeven, "zo kan het tegenwoordig ook nog". Geen hoge service fees, geen 5 euro voor flesjes water, wel een gezellige en bijzondere sfeer met als streven dat iedereen na afloop bevriend het terrein verlaat. Het beperkte bezoekersaantal van 650 man is bovendien iets wat niet alledaags te noemen is.

De line-up biedt een variatie aan disco, house en techno artiesten uit binnen- en buitenland, die allen optreden op één stage. Bevestigde namen zijn onder meer Sandrien, Tyree Cooper Verenigde Staten, Chymera Live (IRL), MUSK Live Duitsland en Interstellar Funk. Voor MUSK, Berlijnse live-act en aldaar te vinden in clubs zoals de Salon zur Wilde Renate en de alom bekende Panorama Bar, zal KNUS Festival het Nederlandse debuut zijn. Een ander opkomend talent is Interstellar Funk, één van de TAPE-DJ's en regelmatig achter de decks in Trouw, die het festival komt voorzien van zijn house en techno met analoge tinten. Imprintbazin Sandrien heeft zichzelf inmiddels lang en breed bewezen als muzikaal zwaargewicht in de Nederlandse techno scene. De Ierse Chymera komt ook een liveset spelen, hij produceert al meer dan tien jaar lang muziek die is gereleased op gerenommeerde labels als Connaisseurs, Ovum en Michael Mayer's Kompakt. Voor de oldskool Chicago house krijgt het festival versterking van Housebaas Tyree Cooper, oorspronkelijk uit de VS en vandaag de dag regelmatig in de Berlijnse Tresor te vinden.

Line-up
Sandrien Nederland (Imprint / Trouw)
Chymera - Live Ierland (Ovum Recordings / Kompakt Records)
Tyree Cooper Verenigde Staten (Jack The Box / Chicago Vinyl)
MUSK - Live Duitsland (LGDZ/ Mule Musiq)
Interstellar Funk Nederland (TAPE / Rush Hour)
Martijn Reede (KNUS)
Stienen Brothers (KNUS)

Aftermovie 2012:


Kaarten zijn nu te koop via http://bit.ly/TicketsKNUS2014