Partyflock
 

Paul Elstak komt naar Club 1841 tijdens Class X

gepubliceerd door , op
Class-X
2 juni 2014
FeestClass-X · WK-Editie
Datumvrijdag 13 juni 2014
Locatie1841 Site
Op vrijdag 13 juni na de openingswedstrijd van 'onze jongens' op het WK in Brazilië, zal er een nieuwe editie van het spraakmakende freestyle event, Class-X plaatsvinden. 1841 in Sneek zal voor de tweede keer het strijdtoneel zijn voor dit gezellige freestyle feest wat wordt gekenmerkt door die unieke sfeer, gecombineerd met alle mogelijke hardere stijlen met als toverwoord: feest! Class-X zag het levenslicht tijdens Garden of Dance in de Sneekweek van 2013. Inmiddels zijn er twee andere edities geweest in 1841 te Sneek en in de Swetser te Heerenveen. De opkomst van dit fenomeen was meteen duidelijk en alle edities waren dan ook een doorslaand succes.

Op 13 juli zal de programmering wordt aangevoerd door niemand minder dan Paul Elstak. Paul, die in de scène bekend staat als 'The Godfather of Hardcore', staat garant voor breed georiënteerde sets, die veelvuldig op allerlei compilatie cd's verschenen. De man achter klassiekers als 'Life is like a dance', 'The Promised Land' en 'Hardcore State of Mind' gaat alweer tientallen jaren mee en het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo blijft! Paul zal deze avond in stijl afsluiten en de hersenpannetjes doen overkoken met alles wat hardcore te bieden heeft. Early rave, early hardcore, happy hardcore, mainstream, het komt allemaal aan bod.

Na de verdiende overwinning van het Nederland elftal op de regerend wereldkampioen Spanje, zal de avond wordt ingeluid door niemand minder dan DJ Rabies. De uit Stiens afkomstige duizendpoot is op veel festivals te vinden en stond afgelopen weekend nog in een bomvol Paradiso. Rabies heeft met zijn eigen uitgesproken smaak al een hele lijst met feesten afgewerkt. Vroeger deed hij dit als duo samen met Alian maar tegenwoordig gaat hij alleen, of als onderdeel van House the 90s, op pad. Rabies weet als geen ander wat er van een freestyle set wordt verwacht.

Dan is het vervolgens de beurt aan één van de residents van Class-X Justino. Afgelopen 17 mei vierde Justino zijn verrtigste verjaardag in een vol Sans Souci te Berlicum. Justino draait inmiddels al twintig jaar mee als DJ. In die lange tijd heeft hij met de meeste stijlen geflirt, en daarmee in binnen en buitenland veel optredens gedaan. Voor hem was de nieuwe koers met zijn freestyle optredens een logisch gevolg.

Voor Paul kan beginnen zal Friesland snelstgroeiende exportproduct en ook residents van Class-X, Dutch Movement de zaal flink onderhanden nemen. Dutch Movement heeft in zeer korte tijd furore gemaakt met diverse tracks die deze 3 mans formatie gereleased hebben. Door samenwerkingen met onder andere, Feest Dj Ruurd en de Partysquad en een eigen podium op Heavenly Outdoor is Dutch Movement inmiddels landelijk door gebroken. Als klap op de vuurpijl zijn de heren dit jaar voor het eerst te bewonderen op het befaamde festival Decibel. Onze voorspelling is dat je volgend jaar op alle grote festivals in binnen en buitenland van hun optredens kunt genieten.

Genoeg redenen dus om 13 juni de dans schoentjes aan te trekken en eens even flink los te gaan in het altijd gezellige 1841 te Sneek.