Partyflock
 
­ Nederland

Vijf uur lang Mano le Tough tijdens Horizon op Woodstock69

gepubliceerd door , op
Horizon
24 april 2014
Zondag 15 juni strijkt Horizon neer aan Bloemendaalse kusten voor een zinderende stranddag vol voortreffelijke vierkwartsmaten. Niemand minder dan Maeve-icoon Mano le Tough neemt strandpaviljoen Woodstock 69 mee in een vijf uur lange set, met het beste wat er momenteel aan emo-house te vinden is. Support komt van Pieter Jansen en Mick Benjamins.

Voor iemand met zo'n stoere naam is Mano le Tough een verdomd gevoelige jongen. Als geen ander weet hij een geraffineerde draai te geven aan de immens populaire deephouse sound. Maar waar de meesten in het drijfzand der kazigheid wegzakken, gebruikt hij zijn harmonieën en vocalen op zo'n spaarzame wijze, dat ze je in vervoering brengen zonder voorspelbaar te raken. Niet voor niets hebben de heren van het Berlijnse Innervisions dit Ierse talent volledig omarmd. Kristian van Âme riep onlangs nog: "Dankzij Mano ben ik niet bang voor de toekomst van de house!"

En wie de elektronische meesterwerkjes op Mano's album Changing Days hoort of krakers als het recentere Tempus (op zijn eigen label Maeve), begrijpt precies wat Kristian hiermee bedoelt. De muziek voert je mee naar die tijdloze staat van melancholische extase, waarmee house al bijna drie decennia lang dansvloeren in beweging houdt. Maar het is in lange dj-sets op locaties als de Berlijnse Panoramabar of het Bloemendaalse strandpaviljoen Woodstock 69, waar de hypnotische kracht van Mano's muziek pas écht tot zijn recht komt.

De opening van deze bijzondere stranddag ligt in handen van Pieter Jansen en Mick Benjamins. Pieter maakt momenteel met zijn meeslepende house naam tot ver over de grenzen van zijn hometown Utrecht. En de uit Maasstricht afkomstige, maar in Berlijn woonachtige Mick Benjamins komt speciaal vanuit de Duitse hoofdstad afgereisd om zijn muziekcollectie ten gehore te brengen. Met het zand onder de voeten, de zomerbries in de haren en de junizon op de rug staat niets deze dag nog in de weg om kei-episch te worden.

Horizon
Het afgelopen jaar heeft Horizon zich gevestigd als voorvechter van kwaliteitshouse en -electronica. Namen als Ivan Smagghe, Trevor Jackson, Ewan Pearson passeerden allemaal de revue. Deze zomer treedt Horizon buiten het clubcircuit, met edities als die bij Woodstock 69. Het eerstvolgende zonnige weerzien is bij de Horizon stage op Gaasper Pleasure, waar optreden: ND_Baumecker, Jennifer Cardini, Fairmont, Weval, Chateau Flight, Nuno dos Santos & Patrice Bäumel en Reza Athar.