Partyflock
 
­ Nederland

Laatste namen Dijkpop bekend

gepubliceerd door , op
Dijkpop Festival
11 april 2014
Het Dijkpop Festival heeft de laatste namen aan de line-up van het festival toegevoegd, namelijk: Taymir, Jebroer, Sick Individuals en The Fruitmachine. Eerder werd al bekend dat o.a. het Deense Saybia, Jett Rebel, John Coffey, Blaudzun, Jay Hardway, Tangarine en Kraantje Pappie naar Andijk komen op 12 juli aanstaande.

Voor de jonge Haagse band Taymir ligt de wereld aan hun voeten! Het is hard gegaan het afgelopen jaar. In het najaar van 2013 bracht Taymir haar allereerste single 'Aaaaah' uit en korte tijd later werd de band uitgeroepen tot Serious Talent. In januari dit jaar speelde Taymir op Eurosonic/Noorderslag en vervolgens werd zij uitgenodigd om in Engeland op The Great Escape Festival te komen spelen. Nog geen jaar na haar eerste single wordt Taymir nu wereldwijd vertegenwoordigd door internationale 'agents'. Maar voor Taymir de wereld gaat veroveren, komen zij deze zomer eerst naar Andijk!

Het is Jebroer en hij gaat als een speer! Dit typische gevalletje 'ruwe bolster, blanke pit' is ondanks zijn ruige uiterlijk naar eigen zeggen de 'grote broer van iedereen'. Jebroer heeft het afgelopen jaar met zijn aanstekelijke, electronische hiphoptracks (Omlaag, Hoesten als Bejaarden, Btje Vliegen Tog ) meerdere nominaties en awards binnengesleept. Ook op YouTube is hij een grote hit. Jebroer is duidelijk hoorbaar op straat opgegroeid. Tegenwoordig is hij echter vooral te vinden op podia in Nederland en zelfs in België en Spanje. Tijdens zijn live shows neemt hij het publiek maar wat graag mee in zijn enthousiasme.

Het laatste jaar is een ware achtbaan geweest voor de heren van Sick Individuals. Dit DJ duo treedt werkelijk over de hele wereld op. Het nummer 'Blueprint', welke ze in samenwerking met Dannic hebben uitgebracht, heeft op nummer 1 gestaan in de Beatport Dance Chart. Hierna volgde het megasucces van 'I Am' in samenwerking met Axwell. Of het nu gaat om hun releases, remixes, of live shows, de laatste jaren hebben aangetoond dat de 'Sick Individuals sound' er over de hele wereld voor zorgt dat iedereen los gaat. 12 Juli maken ze er een "sick" feest van op het Dijkpop Festival 2014!

The Fruitmachine is een oude bekende van Dijkpop en een band die het wederom verdient om op Dijkpop te spelen. De band bestaat uit 3 jonge gasten: 2 gitaristen en 1 beukende drummer. Deze drie jonge honden geven alles wat zij in zich hebben op het podium om zo een heerlijk dampende show neer te zetten. De band maakt een mix van garage rock, alternative rock en blues rock en wordt o.a. geïnspireerd door bands als 'The Black Keys' en de 'White Stripes'.

Dijkpop vindt dit jaar op 12 juli plaats. De online kaartverkoop is van start gegaan. Voor e-tickets en meer informatie kun je terecht op www.dijkpop.nl of volg de laatste ontwikkelingen via Twitter, Facebook of de speciale Dijkpop app. Voor de totale line-up check deze trailer: