Partyflock
 
­ Nederland

Shinedoe's Illogical Directions albumrelease party

gepubliceerd door , op
Shinedoe
9 mei 2014
FeestShinedoe · Illogical Directions albumrelease party
Datumzaterdag 31 mei 2014
WinactieShinedoe actiegesloten
LocatieDoka Site
De Amsterdamse DJ Shinedoe presenteert zaterdag 31 mei haar langverwachte derde album,Illogical Directions, in Doka. Hierin rekt ze de grenzen van dance zover mogelijk op, bewerkt ze en brengt het weer samen tot één geheel. Ze wordt bijgestaan door Jerome Sydenham Duitsland en Aron Friedman Nederland.

Shinedoe in een hokje stoppen wordt na het beluistering van haar nieuwste plaat een stuk ingewikkelder. Waar ze tien jaar geleden nog het boegbeeld was van de razend populaire minimal, techno-sound, bevatte haar tweede album No Boundaries uit 2010 al meer organische sounds met invloeden als jazz, funk en dub. Een intenser en interessanter geluid was het gevolg. Nu, vier jaar later, uitgerekend in het jaar waarin Shinedoe de tiende verjaardag van haar roemruchte label Intacto Records viert, heeft ze dit muzikale pad nog verder verkend. Resulterend in een sterk staaltje organische dansmuziek die zowel de euforie van clubmuziek als gevoelige, meer introverte songs laat horen.

Meest opvallend is dat de typische Shinedoe sound nog steeds intact is, zelfs wanneer ze tijdens de eerste tracks van het album al een compleet palet aan geluiden presenteert. Het komt vanavond allemaal langs tijdens haar album release: gelikte house (Panomanic, Fe-Male, het anthem-achtige Not So Far, coole electro (Pressure Dome), maar ook classic house met een soulvol geluid (Circle Of Life met de aanstekelijke vocalen van Miss Bunty). Interessant is ook de samenwerking die ze op het album aangaat met Karin Dreijer, de zangeres van The Knife.

Shinedoe wordt vanavond bijgestaan door Jerome Sydenham en Aron Friedman. Met een carrière die begon tijdens de New York house piek in de jaren '90 is Jerome Sydenham nu uitgegroeid tot een Visionair op het gebied van elektronische muziek. Hits als 'Sandcastles' en 'Timbuktu' zorgden voor internationale faam en maken hem met recht tot een ambachtsman in de muziekwereld. Tevens is Jerome Sydenham de man achter het bekende label Ibadan Records, dat zijn motto 'A higher quality in music' keer op keer waarmaakt. Met zijn onberispelijke DJ-sets maakt hij regelmatig acte de présence in Berghain/Panorama Bar en vanavond is zijn deephouse sound met techno invloeden te horen in Doka.

Met al meer dan 15 jaar ervaring in zijn schoenen is Aron Friedman verworden tot een toonaangevende DJ die continu zijn artistieke domein blijft verkennen. Funky, sferisch en eigenzinnig zijn enkele kenmerken van zijn geluid, o.a. gevormd door talrijke samenwerkingen in de booth en in de studio. Als rasechte promoter stond al aan de wieg van menig event, maar bovenal is hij iemand die dansvloeren professioneel kan afslachten.

Ticket zijn in de voorverkoop via koop tickets €8 en aan de deur €12!