Partyflock
 
­ Nederland

Fresh FM zendt tijdens paasweekend weer de 1000 beste houseplaten aller tijden uit

gepubliceerd door , op
Fresh FM zendt tijdens paasweekend weer de 1000 beste houseplaten aller tijden uit
2 april 2014
OrganisatieFresh FM
Fresh FM staat komend paasweekend helemaal in het teken van de House Top 1000: vier dagen lang non-stop de 1000 populairste housetracks aller tijden samengesteld door de luisteraars van Fresh FM. Vrijdag 18 april om 10.00 uur trapt het steeds populairder wordende radiostation af met de nummer 1000 in de lijst. Maandagavond rond 20.00 uur maakt Fresh FM bekend welke plaat dit jaar is uitgeroepen tot ultieme houseclassic. Speciaal voor deze vijfde jubileumeditie schuiven er weer een aantal verrassende gast-dj's en internationale gasten aan. Zo kwamen vorig jaar Armin van Buuren, Wessel van Diepen en Giel Beelen langs om hun licht te laten schijnen over de Fresh FM House Top 1000.

De lijst is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een fenomeen voor houseliefhebbers en heeft internationaal flink de aandacht weten te trekken door het succes van Nederlandse dj's als Hardwell, Afrojack, Tiësto en Armin van Buuren. Dit bleek ook tijdens de Winter Music Conference in Miami waar de House Top 1000 de afgelopen dagen veelbesproken was en er massaal werd gewed op de potentiële nummer één van dit jaar.

Stemmen
Vorig jaar brachten maar liefst 150.000 dancefans hun stem uit op hun favoriete plaat en eindigde 'Underworld' met 'Born Slippy' op de felbegeerde nummer één positie. Luisteraars kunnen nog tot en met 11 april stemmen op hun favoriete track via de Fresh FM-website.

Award
Een speciale vakjury onder leiding van Erik Kross (MTV, Edison) maakt bekend wie de 'Fresh FM House Top 1000 award' wint. Deze award wordt tijdens de House Top 1000 uitgereikt door DJ Jurgen, die in de jaren '90 als house-DJ doorbrak met de internationale hit 'Better Off Alone'.

House Top 1000-event
Ieder jaar gaat het radioprogramma gepaard met een dance-event Generations of Love. Zondag 20 april is de Amsterdamse Melkweg de locatie waar Fresh FM uitpakt. De drie housepioniers van het eerste uur – Remy Unger, Dimitri en Marcello – draaien die avond de nummers uit de House Top 1000 en laten het housegevoel van het eerste uur herleven voor de luisteraars van Fresh FM.

5 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 65798, 65100, 60976}
Zojuist even de lijst met mogelijkheden om uit te stemmen bekeken, maar daar is geen beginnen aan. Zijn er te veel. Staan ook een aantal platen niet tussen die ik zou willen nomineren.
Artiest {SHOWLIST artist 59448, 60688, 114861, 26509}
Heb net even de gigantische lijst doorgenomen om wat te stemmen. Er staan echt juweeltjes van tracks tussen. Je moet er wel even de tijd voornemen :D
 
Echt top .. heerlijke muziek gaat er voorbij komen heb ik al gezien.
Born slippy!