Partyflock
 
­ Nederland

Eindhoven is een nieuwe muziekstroming rijker

gepubliceerd door , op
Phenomenal
6 maart 2014
FeestPhenomenal · Subground
Datumzaterdag 29 maart 2014
LocatieDynamo Site
Tijdens het EDM weekend van 27,28 en 29 maart in Eindhoven introduceert Yu'R - Events een nieuwe sound in Eindhoven. Het is zo fris dat het nog geen echte naam heeft, maar in de volksmond wordt het 'subground' genoemd. Vernoemd naar het label waar deze muziekstroming zijn oorsprong vindt.
Maar wat is deze nieuwe sound en hoe klinkt het? subground is het beste te omschrijven als een samensmelting van verschillende stijlen zoals electro, techno, harddance en hardstyle. Deze muziek pompt heerlijk in een tempo rond de 135 beats per minuut door de speakers met bassen zo diep dat je wel moet bewegen. Het is zo energiek dat je gek wordt van enthousiasme! Eenmaal blootgesteld aan deze geniale mix van verschillende stijlen wil je niets anders meer!

Yu'R - Events heeft dan ook één van de grootste 'subground' helden naar Eindhoven gehaald om deze sound hier te gaan promoten. Dit is niemand minder dan Geck-e. Hij presenteert ook de Qult Radioshow op Q-dance Radio waar deze sound centraal staat. Geck-e staat tevens met regelmaat op de Qult feesten in Amsterdam het dak er af te blazen.
Naast Geck-e komt S1ngular een dikke set verzorgen. Zij hebben de 'subground' sound ook omarmd en zijn niet meer weg te denken binnen deze nieuwe scene. Met tracks als Prelude en Knockin' begrijp je meteen waarom.
Om de lijn omhoog nog meer body te geven komt Eyoung zijn visie op deze nieuwe stroming presenteren. Ook hij is besmet met dit virus en is druk bezig om zijn eigen sound te creëren. Als je de preview van zijn nieuwste track beluisterd weet je ook waarom hij op Phenomenal staat.
Het programma is hiermee niet compleet. Nieuwkomers Vital Phase en Sub Junky zullen beide hun sounds door de speakers heen blazen. Je kunt gerust stellen dat beide acts weten wat de 'subground' feeling is en je kunt verwacht dat hun sets je zullen raken.

Waar, hoe en wat? is dan de laatste vraag die openstaat. Phenomenal zal op zaterdag 29 maart 2014 plaatsvinden in Dynamo te Eindhoven. Entree voor deze editie is geheel gratis. Mis deze kans dus niet om je muzikale horizon te verbreden! Indien je al besmet bent met het subground virus dan heb je een gratis fix te pakken.
Mocht je nog niet overtuigd zijn, hierbij een aantal tracks van de bovengenoemde helden en twee promomixen van deejays Vital Phase en Sub Junky.

Geck-e


S1ngular


Eyoung


Vital Phase


Sub Junky

3 opmerkingen

Vind nog lekker klinken ook :D Heeft wel iets weg van het oude hardhouse
Uitspraak van R½je. op woensdag 26 maart 2014 om 21:38:
Vind nog lekker klinken ook :D Heeft wel iets weg van het oude hardhouse

Als je dit vet vind moet je een keer naar Qult gaan in de Westerunie in Amsterdam ;) Dat feest vormt de thuisbasis van deze sound!
Qult is echt geweldig, hier toch maar eens een kijkje nemen :)