Partyflock
 
­ Nederland

Zodiak Commune – Acid Orange
Eindelijk weer 3 podia tijdens Koningsdag

gepubliceerd door , op
Zodiak Commune
19 maart 2014
FeestZodiak Commune · Acid Orange
Datumzaterdag 26 april 2014
LocatieStrijp-S Site
Vorig jaar verhuisde het jaarlijkse Oranje defilé van Zodiak Commune al naar een nieuwe locatie op Strijp-S, kwam er een tweede podium bij en kreeg het festival een nieuwe naam; Acid Orange. Dit jaar laat Acid Orange de hoogtijdagen van het Lichtplein herleven door een derde podium in de vroegere 'Verboden Stad' te laten verrijzen. Met Zodiak Commune, Zinloos Geluid en Global Aura knalt tijdens Acid Orange de beproefde combinatie van Acid, Tekno en Goa weer uit de speakers.

Strijp-S ontwikkelt zich de laatste jaren als 'the place to be' tijdens Koningsdag in Eindhoven. Op steenworp afstand van de massaliteit van de binnenstad ontplooit zich hier op 26 april weer één groot festivalterrein met een variëteit aan muziek waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Het open karakter van de diverse podia tussen het industriëel erfgoed van Eindhoven, biedt de bezoekers de kans om lekker rond te dwalen tussen al het moois dat Eindhoven op muzikaal gebied te bieden heeft. En dat omvat het hele spectrum van de gillende gitaren van Klok Rock Orange en de 80s, 90s en 00s van 't Mulderke tot de ongepolijste elektronische dance parels uit de Eindhovense underground; PACT van DommelVallei en Acid Orange van Zodiak Commune. Daar waar PACT aan de spoorzijde op drie podia lekkere rauwe Techno, House, Dubstep, Drum 'n Bass en meer ten gehore brengt, staat Acid Orange gebroederlijk aan de andere kant van de markante rode schoorsteen met drie beukende underground podia, elf dampende uren lang.

Naast de DJs van Zodiak Commune maken er ook dit jaar weer een aantal nieuwe namen hun debuut op het Acid, Acidtechno & Techno podium. Zo opent het hoofdpodium met sterk opkomende namen als Frisbeat en Saam!, om later ook de lokale heldin Leelee met open armen te verwelkomen voor een energieke technoset. Maar de echte headliners op het Zodiak Commune podium zijn toch wel de uit Engeland afkomstige Acid Steve – bekend van zijn eigen Avinit label en releases op Stay Up Forever en 909 London - en niemand minder dan de Belgische legende Franky Jones – nog altijd bekend van onder andere Bonzai Records en de all time classic The First Rebirth. Beiden staan garant voor een feest dat bij zelfs bij de meest doorgewinterde underground fanatics een smiley van oor tot oor op het gezicht tovert.

Het Tekno, Drumtek & Drum 'n Bass podium wordt dit jaar wederom gehost door Zinloos Geluid met hun indrukwekkende muur van bulderende speakers. De speaker freakers van Zinloos Geluid weten als geen ander hoe je telkens weer een feestje bouwt op de meest onverwachte locaties en dat doen ze de laatste jaren dan ook bij elke mogelijke gelegenheid. Acid Orange is weer zo'n goed excuus voor een dik feest dat bol staat van de free party-achtige taferelen, psychedelische geluiden, apocalyptische breaks en beats die het industriële voorgeschiedenis van de locatie eer aan doen. En feest, dat gaat het zeker worden met gast DJ's als de Belgische Sevenum Six en Ragga303, dikke live-acts zoals het veelbelovende nieuwe talent Hazett vs Wez-life én natuurlijk Tekno oppergod Rinse.

Het derde podium is weer terug van weggeweest en wordt deze editie gehost door Global Aura. Dat betekent dus eindelijk weer Goa, Psytrance en Full op Koningsdag. Global Aura is in nog geen vier jaar een gevestigde naam in de Goa-scene geworden, met feesten van hoog in Friesland tot diep in België. Ze scoren hierbij niet alleen met hun uit fluorescerende doeken en 3D string art bestaande decor, maar ook met de dikke acts uit alle windstreken die ze telkens weer weten te strikken. En van dat principe stappen ze bepaald niet af tijdens Acid Orange. Met namen als Anoebis, Sebidelica, Strophoria, Norion en Agneton trekken ze namelijk een groot deel van de Belgische Psytrance DJ-top van het afgelopen decennium over de grens. En reken maar dat zij het kleurrijke Goa publiek aan de speakers weten te kluisteren.

Hieronder het hele programma op een rij:


Op dit gratis festival worden meegebrachte dranken (glas, blik en plastic flessen) niet toegestaan! King-S verstrekt tegen een kleine vergoeding polsbandjes als programma bijdrage en ten behoeve van de verplichte alcohol leeftijdscontrole.

Meer informatie vind je op Zodiak Commune.com.

8 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 10588, 34601}
yeeeehaaaa !!......bam bam bam
vet, good-old Franky Jones :yes:
 
Hell yeah, dit gaat me weer een feessie worden b)
 
Dit hebben jullie goed geregeld :RESPECT:
Ik heb echt zin in deze koninginnedag. Word een gruwelijk spektakel waar ik nog maanden U tegen ga zeggen.
Artiest Saint
Yes! Deze editie gaat legendarisch worden !