Partyflock
 
­ Nederland

Integrate op Boomerang Beach

gepubliceerd door , op
Integrate
9 maart 2014
In 2013 vond de terugkeer van Integrate plaats met niemand minder dan Mr. C. Voor het eerst in haar bestaan was gekozen voor een strandlocatie. Beide keuzes zijn bijzonder goed aangeslagen. Daarom komen er in 2014 zes edities op het strand. Elke eerste zaterdag van de maand zal het Scheveningse strand de beste deephouse, techhouse en techno huisvesten.

Zaterdag 5 april – All-Dutch editie
Voor de opening van het strandzeizoen is een volledig Nederlandse line-up geprogrammeerd. Integrate heeft de langst draaiende en nog steeds ongelofelijk goede Techno dj Dimitri gestrikt voor een extra lange set. Dimitri zal minimaal drie uur draaien. Hij wordt geruggesteund door de Rotterdammer Kadir Pelit en Haagse dj's Frank Farrell en Dominique Base. Frank: "Met deze line-up is een avond vol goede muziek absoluut gegarandeerd. Het is een lang gekoesterde wens om de grootste, beste en meest avontuurlijke dj van Nederland te boeken op Integrate. Dimitri heeft eigenhandig de kwaliteit van de dance-muziek in Nederland hoog gehouden. Na zijn grandioze terugkeer, tot twee keer toe inmiddels, is hij nog dieper en mooier gaan draaien. Zijn sets kennen een coherentie die er voor zorgen dat hij nog steeds in één adem genoemd wordt met de allergrootste dj's op aarde."

Dimitri
Een man die letterlijk geen introductie behoeft. De man die met zijn High-Tech Soul Movement avonden in de legendarische Amsterdamse club RoXy regelmatig mensen op de dansvloer liet huilen van blijdschap. Zijn muzikaal-emotionele mix-uitbarstingen worden geroemd door iedereen die ze heeft meegemaakt op de vele feesten waar hij al 25 jaar lang draait. Hij is er in de tussentijd twee keer tussenuit geweest en daarna nóg beter terug gekomen. De laatste keer was noodgedwongen door een infectie aan zijn been. Dimitri gaat echter niet bij de pakken neerzitten en neemt tijdens zijn revalidatieperiode de tijd om zich voor te bereiden op zijn wederom vernieuwde dj-carrière maar ook om muziek te maken en te releasen op het vermaarde Planet E label van Detroit legende Carl Craig. In 2013 pakt hij zijn maandelijkse residency in club Trouw weer op waar zijn all-nighters steevast zijn uitverkocht. Integrate is blij en trots dat we deze parel van de Nederlandse dj-scene eindelijk voor eigen publiek kunnen neerzetten.

Kadir Pelit
Deze Rotterdammer van Turkse afkomst draait al jarenlang mee maar organiseert ook al geruime tijd feesten onder de Undertone vlag. Zijn draaistijl laat zich beschrijven als melodieus en funky met een edge. Op zijn feesten hebben al vele grote artiesten uit het Techno spectrum opgetreden, zoals Guy J, Agoria, Gabriel Ananda, Dominik Eulberg, Sebo K, etc. Een goede smaak valt hem dus zeker te verwijten. Kadir draaide en resideerde op feesten als Sound Architecture, 300MPH, Hey!, Extrema en Studio 80. Kadir is naast fanatiek organisator ook iemand die veel jong talent de kans heeft gegeven op zijn feesten. Het was voor Integrate daarom ook meteen duidelijk wie naast Dimitri moest headlinen op de all-Dutch editie van Integrate.

Integrate - historie
Het Haagse uitgaansleven werd in 1999 verrijkt met een techno-concept van formaat. De eerste editie van Integrate pakte meteen uit met een absolute topnaam: Sven Väth. De locatie, het Atrium van de Haagse Hogeschool, bleek de mooiste party locatie van Den Haag te zijn. Zeven edities vonden er plaats. De hoge produktiekosten en tegenwerking van de Haagse gemeente dwongen de organisatie na vier jaar richting Paard, waar nog eens negen edities plaats vonden. Na een aantal uitverkochte edities in het Paard werden er nog vier in het Rotterdamse Outland georganiseerd. In 2014 was de terugkeer van Integrate met Mr. C op het Scheveningse strand een groot succes. Dat smaakte duidelijk naar meer...