Partyflock
 

Indrukwekkende internationale line-up op Compound: Evolution of Techno

gepubliceerd door , op
Technominnend Nederland komt op 5 april ruimschoots aan haar trekken op Compound: Evolution of Techno. Een negen uur durend event met een indrukwekkende line-up van nationale en internationale DJ's en live-acts. Evolution of Techno presenteert helden van nu, maar biedt ook een podium aan veteranen die de afgelopen decennia stuwende krachten binnen de technoscene waren en dat nog steeds zijn.

Hall 1
In Hall 1 ligt de focus op 'Future Evolution'. Organisatie Compound, verantwoordelijk voor succesvolle nachten in Studio 80, Doka en een eigen area op het festival Mystic Garden, heeft hier een indrukwekkende line-up samengesteld.
We treffen onder anderen Nicole Moudaber die met haar diepe, ritmische, sleazy technosets in rap tempo de wereld verovert. Haar album Believe, uitgebracht op het label Drumcode van Adam Beyer, stond in 2013 ruim een maand op nummer 1 in de Beatport Techno lijst. Onder de vleugels van haar vriend en mentor Carl Cox, die haar vier jaar geleden 'the most underrated DJ' noemde en haar als onofficiële resident in Space op Ibiza introduceerde, is zij inmiddels uitgegroeid tot een veelgevraagde DJ die op de grootste techno events de tent steevast op zijn kop zet.

Karl o'Konnor a.k.a. Regis zal zijn liveset 'Necklace of Bites' neerzetten naar het gelijknamige en legendarische album op het label Downwards Records. De set is een retrospectief van de afgelopen 20 jaar dat hij al produceert. De Britse muzikant en platenbaas is één van de initiatiefnemers van de Birmingham sound en heeft een bijna mythische status verworven in de technoscene. Hij begon muziek te maken in de vroege jaren negentig en staat bekend om zijn onorthodoxe houding, maar natuurlijk ook van zijn labels Downwards Records en Sandwell District.

Daarnaast zien we de Zweedse technoheld Joel Mull. Mull heeft ooit leren mixen van Adam Beyer die hij op school leerde kennen en met wie hij veel heeft samengewerkt. Hij heeft een indrukwekkende lijst releases op zijn naam staan op befaamde labels als Cocoon Recordings en Harthouse. Zijn producties staan tegenwoordig op alle grote compilatieseries, zoals Fabric, Global Underground en Transitions van John Digweed.

Het Spaanse duo Exium zal ook een live act neerzetten. DJ's en producers Valentín Corujo en Héctor Sandoval timmeren al sinds 1994 aan de weg en sinds 1999 vormen zij de creatieve succesformule Exium.

De volledige line-up van Room 1, Future Evolution:
Regis (live) | Nicole Moudaber | Joel Mull | Exium (live) | A&S (live) | Dispar Vulgo | Gloom


Hall 2
In Hall 2 ligt de focus op 'Past Evolution' gehost door Wooferland. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het gelijknamige houseclassics festival en een steevast uitverkochte wintereditie in Paradiso. Hier treffen we een aantal grote technoveteranen zoals onder anderen Billy Nasty. Deze Britse technoheld is nog altijd een veel gevraagde DJ op de grootste events en timmert al sinds 1994 als DJ aan de weg. Hij is de oprichter van Electric Records en Tortured Records en was nauw betrokken bij de jarenlang lopende techno-avonden 'Open To Torture' in de befaamde club The End in Londen.

Ook Nederlands trots Remy Unger geeft acte de présence. Ooit begonnen als resident in de RoXy was hij vervolgens te bewonderen in onder meer Twilo (NY), op Digweed's Bedrocknachten en in vele clubs op Ibiza. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een producer en DJ van wereldformaat.

Oliver Kucera zal een live-set neerzetten op de Wooferlandstage en hiernaast zien we DJ's van het eerste uur als Angelo D'Onorio en natuurlijk Mazzo's helden Cellie en Carlijn.

De volledige line-up van Room 2, Past Evolution:
Billy Nasty | Remy | Oliver Kucera (live) | Angelo D'Onorio | Carlijn | Cellie


De locatie
Naast de line-up spreekt ook de locatie van dit evenement enorm tot de verbeelding. Taets Art and Event Park bevindt zich op het Hembrugterrein in Zaandam. Tussen 1895 en 2003 werd op het Hembrugterrein in het diepste geheim munitie vervaardigd en getest. Het Hembrugterrein was een militair complex en daarmee streng verboden voor gewone burgers. Het terrein vormde het militaire hart van de stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie bestaande uit 46 forten, batterijen, sluizen en dijken die op de lijst staat van het UNESCO Werelderfgoed. Inmiddels wordt het gebied ontwikkeld tot een creatief bedrijventerrein op een steenworp afstand van Amsterdam. Taets is zeer recent voorzien van een volledig nieuwe vloer nadat bleek dat bij eerdere evenementen de vloer niet bestand was tegen al het technogeweld. 'De vloer is volledig techno-proof!' Aldus de organisatie.

Evolution of Techno biedt plaats aan maximaal 5000 bezoekers en duurt van 20:00 tot 5:00 uur.
Tickets worden in vier fases aangeboden, fase twee is net gestart. Ze zijn zolang de voorraad strekt nog verkrijgbaar voor slechts €20 een buitenkansje dus! In fase drie en vier zullen de kaarten respectievelijk €25 en €30 gaan kosten. Er is een pendelbus tussen Amsterdam Sloterdijk en Taets die je voor €5 heen en weer brengt.

Voor meer info en tickets kijk je op compoundmusic.­com, RSVP op Facebook.
Pendelbus: partyreizen.­nl

1 opmerking