Partyflock
 

Voorverkoop Summerfestival gaat van start op 19 februari!

gepubliceerd door , op
Antwerpen, 19 februari 2014 – De voorbije weken werden de fans via de social media overspoeld met een reeks nieuwe namen voor de zesde editie van het Antwerpse Summerfestival. Het dance festival – dat vorig jaar meer dan 60.000 jongeren over de vloer kreeg - gaat dit jaar door op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 op het festivalterrein Nieuw Zuid. Door het steeds groter wordende succes van het dance festival gaat de ticketverkoop dit jaar vroeger van start. Bovendien kunnen vroege vogels opnieuw genieten van een Early Bird-korting indien ze vóór 15 maart 2014 hun ticket bestellen!

Summerfestival 2014
Het tweedaagse dance festival zorgt ook dit jaar voor de perfecte start van de zomer. (The best way to start your summer !). Met de campings Summercamp 1 en 2 die reeds hun deuren openen op 27 juni 2014 en de pre-party die op de vooravond van het festival doorgaat in 2 hallen van Antwerp Expo kunnen duizenden feestbeesten het festival meteen stevig inzetten.

De voorbije weken werden reeds enkele toppers als Blasterjaxx, Martin Solveig, Klingande, DVVBS en Showtek uit de EDM-wereld bekend gemaakt. En voor iedereen wat wils want ondertussen werd ook de volledige hard dance line up bekend gemaakt, onder de HEART-noemer, met meer dan 50 internationale en nationale kleppers waaronder Angerfist, Adaro, Digital Punk, Wasted Penguinz, Korsakoff en veel meer! De komende dagen en uren worden nog verschillende hosting partners bekend gemaakt en volgen nog enkele belangrijke internationale headliners die zaterdag en zondag main stage zullen afsluiten ! Hou de media in't oog, het loont de moeite !

De aantrekkingskracht van Antwerpen als festivalstad
In 2013 ging Summerfestival voor de eerste maal door gespreid over 2 dagen, gecombineerd met 4 dagen camping. Dat bleek een voltreffer. De beide campings (Vogelzang en Konijnenwei) waren in een mum van tijd uitverkocht. Zo'n 12.000 festivalgangers hadden de weg naar de 2 Summercamps vlot gevonden en genoten op vrijdagavond uitbundig van de Pre Party in Antwerp Expo.

Uit de ticketverkoop bleek ook dat bijna 20 % van de tickets verkocht werden in het buitenland. Geen slechte score voor de eerste we-editie van Summerfestival !

Uit een korte rondvraag bleek dat niet alleen de internationale line up en de prijs-kwaliteit verhouding van Summerfestival als dance-festival een beslissende factor waren geweest bij aankoop van de tickets, maar ook de locatie. Antwerpen dus! Waar in Europa kan men zo'n meerdaags festival met die [undefined=undefined] vinden, zo dicht bij het centrum van een grootstad? Vele jongeren hadden er duidelijk een Festival annex Citytrip van gemaakt. En gelijk hadden ze, want binnen wandelafstand van de Campings en het festivalterrein vindt men een overaanbod van horeca-zaken, leuke terrasjes, shoppingstraten en cultuur in al zijn vormen, zeker ook voor het jonge gretige festivalvolkje.

Summerfestival denkt dat die Antwerpse aantrekkingskracht in 2014 nog een grotere Troef zal worden. Er zal dus nog meer (internationaal) volk naar de Metropool afzakken om van beide festivaldagen te genieten èn van de Stad. Dat zorgt uiteraard voor nood aan extra logement.

Op hotel in Antwerpen tijdens Summerfestival?
De organisatie van Summerfestival ging rond tafel zitten met de Dienst voor Toerisme van de Stad Antwerpen. Resultaat is dat de festivalgangers dit jaar niet alleen kunnen overnachten op de twee Summercamps, maar dat ze ook in heel de Stad kunnen profiteren van een festival-aanbod qua overnachting. Samen met de Antwerp Hotel Association biedt Summerfestival zijn bezoekers een Slim en handig extra aanbod om in Antwerpen te logeren. Een selectie van hotels, hostels, jeugdherbergen en B&B's verspreid over heel de stad hebben zich akkoord verklaard om de festivalgangers van Summerfestival op te vangen en extra te verwennen. Bovendien bieden de meeste zelfs een extra festivalkorting van 10 % op hun normale tarief van overnachting met ontbijt. Op de website van Summerfestival staat een lijst waaruit men kan kiezen, volgens ieders budget, gewenst comfortniveau, de ligging tov het festivalterrein enz. Men mag er zeker van zijn dat men telkens de beste deal uit de wacht sleept.

Ticketverkoop
De ticketvoorverkoop zal starten op 19 februari 2014 om 14:00 via de website van Summerfestival. De vroege vogels worden extra beloond met een exclusief Early Bird-tarief! Early Bird tickets, VIP-tickets en weekend-tickets met camping zijn enkel verkrijgbaar online. Bovendien zijn campingtickets enkel verkrijgbaar in combinatie met een weekend-ticket. Wees er snel bij want onze zesde editie wil je zeker niet missen!
Vanaf 16 maart zijn tickets ook te koop bij Fnac en Toff Music in Turnhout.
Een overzicht van de verschillende tickets en prijzen:

Voorverkoop vanaf 19 februari tot en met 15 maart 2014
Early bird regular we-ticket: 80.00 euro + 3.50 euro admin kost
Early bird vip we-ticket: 115.00 euro + 3.50 euro admin kost

Regular dag-ticket zaterdag of zondag: 48 euro + 3.50 euro admin kost
VIP dag-ticket zaterdag of zondag : 65.00 euro + 3.50 euro admin kost

Camping summercamp: 35 euro + 2.00 euro admin kost

Verkoop: vanaf 16 maart 2014
Regular we-ticket: 90 euro + 3.50 admin kost
Vip we-ticket: 125.00 euro + 3.50 admin kost

Regular dag-ticket: 48 euro + 3.50 euro admin kost
Vip dag-ticket: 65.00 euro + 3.50 euro admin kost

1 opmerking

internationale en nationale kleppers is dat nieuwe belgsche spelling ?