Partyflock
 
­ Nederland

Kierewiet invites SP23, Zodiak Commune & Zinloos Geluid

gepubliceerd door , op
Na het succesvolle feest van Kierewiet en Club Waanzin eind 2013 in Factory 010 in Rotterdam, kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Voor de tweede editie heeft Kierewiet dan ook meteen de hele vloer afgehuurd en er organisaties bij uitgenodigd die al sinds de vroege jaren '90 luidruchtig rondwaren door de underground; SP23 en Zodiak Commune (i.s.m. Zinloos Geluid).

De Maassilo blijft één van de meest indrukwekkend, industriële locaties van Nederland met haar imposante omvang, de grauwe betonnen vloeren en barren en de vele zware metalen deuren en constructies. Vanaf de ingang aan de Maaskade wordt je binnen enkele seconden naar een hoogte van 40 meter gebracht waar de drie zalen van Factory 010 zich bevinden. Elk van deze ruimtes ademt van nature al het intense, duistere underground gevoel uit dat het hart van de echte Acid-freaks and Tekno zombies zich sneller doet kloppen. Het is dan ook de ideale locatie voor Kierewiet, SP23 en Zodiak Commune (i.s.m. Zinloos Geluid) om met knetterende strobo's, razende rookmachines en een muur van bulderende speakers te heersen over een nacht die bol staat van de improvisatie, psychedelische geluiden, apocalyptische breaks en beats die klinken als geharde kogellagers die door een buis van gewapend beton ratelen.

Kierewiet
Kierewiet bestaat al inmiddels al weer ruim 10 jaar en is in die tijd gegroeid van een groepje enthousiastelingen met een warm hart voor geluidsapparatuur en dikke muziek tot... eigenlijk precies hetzelfde. De geluidsmuur is ondertussen wel uitgegroeid tot één van de bruutste van Europa. Maar na talloze free parties, verschillende edities van Teknival en feesten in Waalhalla in Nijmegen, WillemEen in Arnhem en Bazart in Den Haag, is de insteek nog altijd hetzelfde; Het belangrijkste vinden ze dat de bezoekers voor weinig geld een toffe avond hebben op de beste hardere geluiden uit de underground. En dat mag je ook zeker verwachten op 19 april in Factory 010; freeform Tekno met een rauw stedelijk randje in een decor van chaos, underground art en zinnenprikkelende visuals.

Line-up Kierewiet area
(live): Format C:\ (Monotonsystem, Duitsland)
(live): The Dildos Italië
Brian Kx
Johnny Crash (Z-Bomb)
Kierewiet System DJs (KWS)
Visuals: VJ Stef (Aret23 / L'Élaboratoire), TXS and Dirty Soap Visuals

SP23
SP23 is een creatief collectief van muzikanten, DJs en artiesten die optreden met live elektronische dansmuziek. De oorsprong van de samenwerking gaat 20 jaar terug toen de crew met Spiral Tribe illegale dance events organiseerde, van de grenzen van Londen tot in de wildernis van het Britse platteland. Opgejaagd door de autoriteiten, wist Spiral Tribe te ontsnappen naar het Europese vasteland, waar hun konvooi van militaire vrachtauto's een enorme ondergrondse schare volgers optrommelde, waaruit de oprichting van de wereldwijde Teknival beweging voortvloeide. In die dagen was SP23 één van de eerste pioniers van de live elektronische dansmuziek. In 2012 hebben acht van de oorspronkelijke Spiral Tribe leden hun handen weer ineen geslagen om het SP23 collectief van vandaag te vormen, rondtrekkend door Europa en daarbuiten.

Line-up SP23 area
(live): Crystal Distortion (SP23/Labrat Audio, UK)
(live): 69db (SP23/Espressillon, Frankrijk)
(live): Ixindamix (SP23/Audiotrix, Frankrijk)
(live): Jeff23 (SP23/Espressillon, Frankrijk)
(live): Meltdown Mickey (SP23/Audiotrix, Frankrijk)
Spindokter Ries (Mononom)
Visuals: Feenix13 & Stray Wayward

Zodiak Commune & Zinloos Geluid
Zodiak Commune raast al weer dik 20 jaar rond in de underground. Veel doorgewinterde Acid Freaks and Technoheads houden Zodiak Commune dan ook verantwoordelijk voor de tweede golf van Acid, Techno en Electro-parties met legendarische underground feesten als Acid Rain, Acid Virus, Liquid Foundation en natuurlijk het jaarlijkse Queensday Festival (tegenwoordig Acid Orange) in Eindhoven, dat elk jaar weer door duizenden underground liefhebbers bezocht wordt. In de afgelopen jaren deed Zodiak Commune poppodia aan met hun Analog Dialogue tour en begon ze twee intieme jaarlijkse festivals; Tacnival en TAG: Festival. Op 19 april combineren ze hun krachten met Zinloos Geluid, een jong en fris Drum 'n Bass en Tekno sound system uit de regio Eindhoven, dat de free party scene steeds raakt met hun indrukwekkende muur van geluid.

Line-up Zodiak Commune & Zinloos Geluid stage
(live): BIAM (Zodiak Commune Records)
Pulsar België
Kneppah (Zinloos Geluid)
Low5 (Zinloos Geluid)
Lamot (Zodiak Commune)
Rick Angel (Zodiak Commune)
Bor (Zodiak Commune)

Tickets
Kaarten kosten 12,50 Euro (ex. fee) en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via koop tickets. Aan de deur kosten de kaarten 15 Euro.

Info
Voor meer informatie kijk op Zodiak Commune.com.

4 opmerkingen

 
Hotdamn... dit gaat wat worden! :bounce:
Werkzaam bij DommelVallei
Artiest {SHOWLIST artist 120883, 12182}
Eindhovens best in Rotjeknor! Forza ZC!
balen dat het tegelijk is met hardshock :(
vorige keer was bruut! (Y)