Partyflock
 
­ Nederland

DiO RAMA debuteert in Doka

gepubliceerd door , op
DiO_RAMA
24 januari 2014
Een feest met uitsluitend underground dansmuziek. Dat is Dio_Rama. Zaterdag 7 februari vindt de eerste editie plaats in Doka te Amsterdam. Hier treden onder andere Sebo K, Robin Kampschoer en de organisatoren Alexander Koning en Mike Ravelli op. Een selectie dj's die garant staan voor kwalitatieve house, techno en alles wat daar tussen zit.

Diorama's werden in de negentiende eeuw gebruikt om historische gebeurtenissen of belangrijke plekken over te brengen. Het zijn miniatuurweergaven van bijvoorbeeld een veldslag, kasteel of stadsplein. Deze rol wordt tegenwoordig vervuld door de televisie. Door voor deze naam te kiezen wil de organisatie duidelijk maken dat hun feest 'een wereld op zich is' of het ook een gebeurtenis wordt die als historisch bestempeld kan worden, hangt af van het publiek. De line-up is er sterk genoeg voor.

Sebo K
Deze Berlijnse dj is vooral bekend als resident van Watergate, één van de belangrijkste Bolwerken in dé technohoofdstad van de wereld. Sinds 2002 staat hij hier achter de draaitafels en is hij host van de 'Sebo K and Friends' avonden. In zijn sets weet hij zowel een breed publiek aan te spreken als vast te houden aan een koers die voert langs de mooiste muziekale pareltjes die Detroit en Chicago hebben voortgebracht. Als producer verkiest hij kwaliteit boven kwantiteit. De tracks die hij uitbracht zijn zonder uitzondering dansvloerkrakers gebleken. Van eersteling Too Hot, die er voor zorgde dat het label Mobilee zich tot een toonaangevend platenlabel kon ontwikkeling, tot aan het samen met Anja Schneider geproduceerde 'Rancho Relaxo'. Allemaal kwamen ze terug in de sets van de grote technojocks.

Haarlemmer Robin Kampschoer heeft in korte tijd de aandacht getrokken van onder andere Marcel Dettmann, Ben Klock, Laurent Garnier en Joris Voorn. Niet gek voor iemand die pas in 2012 zijn eerste plaat uitbracht. Kampschoer maakt zijn muziek met een mix van analoge apparatuur, zoals de befaamde Roland TR-909, en moderne digitale apparatuur. Dit levert een eigen stijl op die hij ook meeneemt naar het podium. Voor hem geen draaitafels on stage, maar drumcomputers, Synthesizers en sequencers.

Koning & Ravelli
Het feest wordt gegeven door Alexander Koning en Mike Ravelli. Deze eerste heeft zijn sporen in de Nederlandse dance ruimschoots verdiend. Sinds de jaren '90 is hij actief als platenzaakeigenaar, labelbaas, feestorganisator, dj en producer. Sinds zijn vertrek naar Berlijn is het met name deze laatste tak van sport waarin hij erg actief is. De platen 'Sexy and Grown', 'The Spell' en 'Jamaican Summer' zijn allemaal releases van het afgelopen jaar die goed ontvangen zijn. Daarnaast heeft hij op locaties als KaterHolzig, A'DAM Toren en Kosmonaut in het afgelopen jaar met veel succes nieuwe feestconcepten gelanceerd waarin muziek en andere kunst moeiteloos versmelten.

Mike Ravelli is een veelgevraagd dj in het Nederlandse uitgaans- en festivalcircuit. Muzikaal tot wasdom komen deed hij als resident van de befaamde GZG feesten en in Haarlems trots, Club Stalker. Sinds een jaar is hij behalve dj ook producer. Voor 2014 staat er een aantal spannende releases op de planning.

Doka
Doka is een tijdelijke club gevestigd in de kelder van het Parool gebouw. Het Parool gebouw ondergaat de komende tijd een ingrijpende transformatie. In het gebouw waar voorheen kranten van de pers rolden wordt een hotel met restaurant en club gevestigd. De populaire uitgaansgelegenheid Canvas, die tot enkele maanden terug op de zevende verdieping zat, heeft in de kelder een tijdelijk onderkomen gevonden en keert na de verbouwing in een definitieve vorm terug.

Sebo K (Mobilee,Watergate)
Robin Kampschoer (live) (LET, Deeptech set )
Alexander Koning (Tonkind, Percep-tion)
Mike Ravelli (Shoeless, thuishaven)
René Engell (Suara, Sincopat)
Micha De Haan
Lennart Visuals
Anke Endeman
Suzy art & facepaint

Diorama [ˌdaɪəˈrɑːmə] can refer to a 19 th-century mobile theatre device, or, in modern usage, a three-dimensional full-size or miniature model of a world .Nowadays we call it TV, the new god.

Voorverkoop:€10 via koop tickets
Deur:€12