Partyflock
 
­ Nederland

Sven van Hees

gepubliceerd door , op
Sven van Hees
3 maart 2004
FeestBed
Datumzaterdag 6 maart 2004
WinactieBed actiegesloten
LocatieArena Site
Sven van Hees is zeker geen onbekende in Nederland. Over de hele wereld brengt hij met zijn mix van jazz en funk alle clubbers tot een hoogtepunt. Hij heeft loungen echt tot een begrip gemaakt. Naast zijn dj sets is Sven ook een succesvol producer. Hij heeft vele vinyls uitgebracht bij platenlabels als USA Import, R&S, Big Time International, Global Cuts, Wonka, Arcade en News. A.s. zaterdag is hij weer in Nederland voor een exclusieve dj-set in Hotel Arena te Amsterdam.

Dit zal zijn voor de eerste editie van Bed, wat de opvolger is van de populaire Lust for Life avonden van BNN. Vanaf 22:00 kun je helemaal losgaan op soulful, groovy, uplifting latinhouse, classic disco, swinging funky R&Beats en slammin’jamming sounds. Resident dj DellaCruz nodigt iedere maand een gast dj uit. Deze maand is dat dj en producer Sven van Hees uit België.

Sven was er al vroeg bij. Als zestienjarige begon hij te dj’en bij een Antwerps jazz-funk radiostation. Later kwam hij in het clubcircuit terecht en heeft hij in veel clubs en tijdens party’s en festivals gedraaid. Niet alleen in Europa, ook in Australië en de USA heeft hij zich geliefd gemaakt en werd zelfs resident voor de befaamde Naked parties.

In ’92 scoorde hij z’n eerste grote hit 'Oempa Loempa', door Aquastep (Wonka Records) en kreeg hij een platencontract bij een Belgisch toplabel. Vanaf toen ging het als een trein. Sven’s eerste album kwam uit in ’96. Zijn tweede album “Gemini” kwam uit in ’99. Dit was een echte voltreffer. De hele lounge hype barste los. Onvermijdelijk kwam er in ‘02 een derde album: “Calypso”, een muzikale reis langs zonovergoten palmstranden. Oftewel: heerlijke feel good muziek.

Na het succes van zijn albums, heeft Sven in ’03 zijn eigen droom waargemaakt: zijn live act met The Svengali Squad. Een team van muzikanten met Sven als beat master. Samen treden ze op bij veel grote festivals en maken live een heerlijke mix van nu jazz, funk en grooves. Verwacht tegen de zomer (alweer) zijn vierde album, dat veel uptempo grooves zal bevatten met wederom een groot aantal pareltjes om keer op keer naar ten luisteren of ... op te dansen! Ook in Bed zal Sven je meenemen naar de zevende hemel.
Zaterdag 6 maart - Arena - Amsterdam - kaarten 12,50 euro (vvk)

7 opmerkingen

Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
kreeg hij een platencontract bij een Belgisch toplabel.

Daar heb ik nog slipmatjes van, idd, toendertijd lekkere muziek, toen de ene helft ging gabberen, ging de andere kant mellow-en, mooie tijd was dat... :respect:
oooyeeee sven van hees in holland

:respect: :respect: :respect: :respect:
 
Gemini is meesterwerk, de rest is kut, behalve zijn verzameling Jazz op het Blue Note label.
 
flute salad, meesterlijk nummer :respect:
who the fuck is sven van hees