Partyflock
 
­ Nederland

Opening nieuwbouw Doornroosje gepland voor september

gepubliceerd door , op
Opening nieuwbouw Doornroosje gepland voor september
7 januari 2014
De nieuwbouw van poppodium Doornroosje / Stichting Studenten Huisvesting bij het Nijmeegse Centraal Station heeft het hoogste punt bereikt en viert dat vandaag. Naar verwachting levert aannemerscombinatie KlokBouw en Züblin de nieuwbouw dit voorjaar op. Daarna zullen Doornroosje en de SSHN het gebouw gaan inrichten. De eerste studenten nemen in juli hun intrek in het gebouw. Doornroosje opent haar deuren in september. De fietsenstalling wordt naar verwachting in juni in gebruik genomen.

Fietsen, studenten en muziek
De nieuwbouw aan het Stationsplein heeft in totaal 15 bouwlagen en biedt onderdak aan poppodium Doornroosje, 350 studentenwoningen van de SSHN en ongeveer 4000 fietsen. De fietsenstalling komt in de kelder. Doornroosje betrekt de begane grond en de eerste twee verdiepingen. De studentenwoningen komen in de bovenste tien bouwlagen aan de zijde van het busstation. Aan de kant van het spoor is het gebouw iets lager. Daar zijn in totaal tien bouwlagen, waarvan zeven lagen studentenwoningen. Aan de kant van het politiebureau wordt bovenop de derde bouwlaag een daktuin gerealiseerd voor de studentenwoningen.
Nog geen naam

Het gebouw heeft nog geen naam maar aan de oproep om een naam te bedenken voor het nieuwe studentenwooncomplex aan het Stationsplein is flink gehoor gegeven. De uitslag wordt half januari bekendgemaakt.

Bron: Omroep Gelderland

9 opmerkingen

Openingstijden tot 07:00 uur vanwege het OV zou dan ook handig zijn (Y)
Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe Doornroosje! Het zal waarschijnlijk wel nooit meer de sfeer van het oude Roosje hebben maar dat pand is gewoon op. Ik hoop vooral dat het publiek niet te erg zal veranderen nu het niet meer een eind uit het centrum ligt..

Uitspraak van ILoveHardStyle op dinsdag 7 januari 2014 om 15:45:
Openingstijden tot 07:00 uur vanwege het OV zou dan ook handig zijn (Y)


Zou ideaal zijn ja :D
laatste aanpassing
Hmm dat wordt nog een paar maandjes extra veel roosje bezoeken!
Gaat deze gevel ook zo mooi versierd worden? :P
wtf is this shit? :(
Uitspraak van Destino op dinsdag 7 januari 2014 om 20:33:
wtf is this shit? :(


Is al heel lang bekend hoor. :P Het oude gebouw is gewoon op dus er moest hoe dan ook wel een keer een nieuw pand komen.
1x in de oude roosje geweest en dat was wel heel tof :jaja: