Partyflock
 

Class-X pakt uit met eerste indoor editie in Sneek

gepubliceerd door , op
Class-X
11 november 2013
Het bekende pepermuntje King, het wereldberoemde waterpoortje van Gaastra Sails, het kledingconcern C&A en de nationaal bekendstaande feestweek die start op de eerste vrijdag van augustus hebben allemaal één ding gemeen, Sneek! Aan dit lijstje kan iets worden toegevoegd, namelijk het nieuwe, Sneker, freestyle-initiatief Class-X. Dit nieuwe concept staat volledig in het teken van het niet in hokjes denken, maar het combineren van alle stijlen door elkaar. Class-X draait vooral om de stevigere varianten, classics, hardstyle, oldschool, tekstyle, jump en aanverwante stijlen. Na een succesvolle eerste editie tijdens de Sneekweek is het nu tijd om daar een knallend vervolg aan te geven.

Voor deze eerste indooreditie van Class-X maakt niemand minder dan Steve Sweet, beter bekend als The The Darkraver, zijn opwachting. De organisatie is van plan om er een turbulente avond van te maken, waar na afloop maar op één manier over na gesproken kan worden: wat een feest! En wie aan feest denkt, komt al gauw uit bij The The Darkraver.

Naast the The Darkraver, komt Class-X met de volgende headiner(s) Mitchell Vreeswijk en Jan Stadhouders, beter bekend onder hun artiesten naam Looney Tunez (LNY TNZ). Hiermee maakt de organisatie een duidelijk statement, kwalitatieve acts van vroeger en nu die muzikaal een breed scala aan harde beats kunnen verspreiden.
Looney Tunez maakte jaren geleden al furore in met name de tek, jump en hardstyle scene als eerste Nederlandse dj en productie duo. Hun producties zijn wereldwijd verspreid op diverse compilatie cd's. Na een korte pauze zijn ze terug,en hoe! Met een top 40 knaller samen met Yellow Claw genaamd: Last Night Ever en de remix van Earthquake van Diplo en DJ Fresh kwamen deze heren gelijk binnen met twee heerlijke 'bangers'.

Ook wordt er plaats gemaakt in de line-up voor de Friese ambassadeur van het hardere werk, Justino a.k.a. Tino Schurer. Hij heeft al behoorlijk wat betekend voor met name de noordelijke dansscène. Met zijn organisatie Forces of Dance, is hij al weer vijftien jaar actief met een aantal hard georiënteerde feesten die vele bezoekers in het hart hebben gesloten. Illegale feesten, Illegal Vibes en het Audio Shock Festival zijn daarvan de bekendste voorbeelden. Momenteel host hij samen met House the 90's de harde area op het House in Harmony festival in Leeuwarden. Samen met Dutch Movement is hij ook de geestelijk vader van Class-X, iemand waar je nauwelijks om heen kunt als het om het betere beukwerk gaat.

Dutch Movement, uniek en veelbelovend zijn wel de sleutelwoorden als het over de volgende act gaat. Dit drie man tellende collectief is afzonderlijk van elkaar al een enorme fanbase aan het creëren. Richard Westra a.k.a. Punish heeft al geruime tijd een drukke internationale agenda. Met zijn wereldwijde optredens boekt hij grote successen met als laatste wapenfeit zijn optredens met Tiësto op het Creamfields Festival in Londen en in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ook professioneel partycrasher MC Den=, (Dennis Piersma) timmert behoorlijk aan de weg. Area's op oa: Illegal Vibes, Ground Zero en House in Harmony worden in extase gebracht door deze charismatische master of ceremony]. Hun collectief was compleet toen samen met Chino NL a.k.a Ralph Kedde het idee ontstond om freestyle act te gaan vormen. Hun producties verschenen al op de Pussy Lounge compilatie CD en hun nieuwste track in samenwerking met The Partysquad en Postmen word gereleased op het internationale label van Diplo, genaamd: Mad Decent.

Terug van weggeweest, Da Pauli aka Paul Henstra, heeft na een break de draad weer opgepakt. Na drie jaar is Da Pauli eindelijk back in business, deze keer met een mix van oldschool, jump, tek, hardstyle en early rave kortom freestyle. De organisatie is dan ook zeer verheugd dat ze deze topper die internationaal faam heeft gemaakt mag verwelkomen.

HenQ & Nico: dit frisse duo dat nog maar net het levenslicht heeft gezien is onafhankelijk van elkaar begonnen. Al snel kwamen ze erachter dat ze de zelfde passie en liefde voor dezelfde muziek(stijlen) hebben. Na diverse lokale feesten en partijen op de kop te hebben gezet, was het afgelopen zomer tijd om hun kunsten te vertonen op het feest waar alles kan en mag; Play Outdoor. De heren komen nog maar net om het hoekje kijken, maar aan de skills zal het niet liggen. Ze gaan een verrassend freestyle setje neerzetten vol 'vergeten' knallers! Een set die je niet mag missen.

Op 29 november 2013 zal het freestyle circus Class-X weer van zich doen laten horen en wel in 1841 te Sneek. Met trots presenteren ze nu de volledige programmering. Wat je kunt verwachten is het hele harde spectrum house beats in willekeurige volgorde. Class-X staat voor sexy, uniek, en vooral...feest!


- The The Darkraver
- LNY TNZ
- Dutch Movement
- Justino
- Da Pauli
- HenQ & Nico

De hosting is in handen van MC Den= & MC Drip