Partyflock
 
­ Nederland

Techno Division is terug

gepubliceerd door , op
Techno Division
17 augustus 2013
FeestTechno Division · The Next Episode
Datumzaterdag 12 oktober 2013
LocatieSolid Sounds
Op zaterdag 12 oktober 2013 is Techno Division terug. Na het geslaagde eerste feest op zaterdag 4 mei 2013 gaat op zaterdag 12 oktober 2013 het dak van Club Solid Sounds (aka de oude Madonna en Max Partynights) er weer af. De optredens van de dj's en de positieve reacties die Techno Division van jullie hebben gekregen, hebben Techno Division overtuigd om direct meerdere edities in te plannen.

Het idee achter het feest
Met Techno Division willen Johan Prins, Remy Horjus en Stephan de Wit in Alphen aan den Rijn en omgeving een nieuw techno platform creëren waar alle techno liefhebbers terecht kunnen als bezoeker, dj of met andere creatieve uitingen. Je kunt bij Techno Division weer gaan genieten van een ouderwetse techno avond in zijn puurste vorm. Het idee achter het feest is simpel: 'no-nonsense, iedereen is welkom en kan ongedwongen zichzelf zijn, met daarbij techno van een hoge kwaliteit voor een lage entreeprijs van slechts 5 euro. En voor degene die wil zitten, is er ook genoeg ruimte om tussen het feestgedruis bij te komen en gezellig te praten.

De dj's /artiesten
Bovenal kun je genieten van Stephan de Wit. Met onder andere optredens op Awakenings, Defqon1, Profiles en Rockit Open Air, in de rugzak sleept deze techno man je mee in zijn diepe- en stevige technotrein. Deze man heeft samen met zijn tweelingbroer Vincent de Wit de Alphense Techno Scene van 1999 tot 2008 in de greep gehouden met het feest Underground Beats en ook met de oprichting van Techno Division zit er nog veel in het vat. Deze oude techno held is namelijk ook weer volop muziek aan het produceren. In het verleden releaste Stephan al op labels, zoals Audio Assault Arms, Planet Rytm, Wit Recordings en Zwart Recordings en ook binnenkort zijn er weer nieuwe releases van hem verkrijgbaar. De sound van de tracks van deze techno veteraan zal je dan ook zeker terughoren in de dynamische set die hij op de komende editie van Techno Division gaat neerzetten. Blijft dus tot het eind van het feest en ga lekker los.

Verder zal Francois Du Electronique akte de presence geven. Ook bij deze man ben je voor ouderwetse techno aan het goede adres. Welke techno plaat je ook wil horen Francois Du Electronique heeft hem in zijn verzameling. Daarbij produceert hij zelf al jaren elektronische muziek en krijgt support van gerenommeerde dj's, zoals Dave Clarke, Jerzz, Jazuas the Shining en Dez Williams. Zijn tracks worden door deze dj's gedraaid en zo zijn er ook regelmatig tracks van hem te horen geweest in Dave Clarkes radioshow 'White Noise' op de zenders 3 FM, FG en 2FG. Na optredens op onder meer Electric Beats, Lik mijn Laars, Underground Beats en Xtortion is er ook geen twijfel over mogelijk dat bij deze veelzijdige dj- en producer het dak eraf zal gaan.

Ook zullen bij deze editie van Techno Division helden uit het verleden en heden terugkeren om de bezoeker te vermaken. Dit maal valt de eer toe aan J-RO. Deze allround techno dj heeft de schone taak om primetime de bezoeker meer energie te geven. En er is geen twijfel over mogelijk dat dit hem zal lukken! Met optredens op onder meer Addicted to basz, Electric Beats, Mini X, Pand14, TBS en Underground Beats mag J-RO gerust tot de gevestigde orde worden gerekend. De veelzijdige dj zal een brug slaan van dansbare naar underground techno waarmee Stephan de Wit (Awakenings, Defqon1, Rockit Open Air) de avond ouderwets zal afsluiten.

Maar voordat de avond los gaat, zal Sebastian DC de bezoeker eerst in de juiste feeststemming brengen. Na optredens op onder meer FFWD Dance parade, Las Palmas, Winkel van Sinkel en goede support van zijn sets op Mix Cloud kon deze Alphenaar niet ontbreken op de tweede editie van Techno Division. Verwacht van hem een opbouwende set van minimal, techouse tot dansbare techno.

Je weet dus wat je te wachten staat: geen gehypte techno, maar terug naar de kern. Maar ook Techno Division sluit zijn ogen en oren niet voor alle nieuwe muzikale ontwikkelingen, want ook de muziek van de huidige techno producers en dj's zal te horen zijn. Na een solide funky en dansbare opbouw gaat het aan het einde van de avond ouderwets los met stevige beats.

De locatie
Wat ook ouderwets is en blijft, is de sound en de locatie. Techno Division heeft er voor gekozen om in de oude locatie van de vroegere Madonna feesten te geven. Hoewel in deze locatie tegenwoordig overdag voor wat jongere doelgroepen andere activiteiten door Stichting Max verzorgd worden, is dit vanaf nu 's avonds en 's nachts anders. Voor het feest- en uitgaanspubliek herleven dan namelijk de oude tijden. Een aantal keer per jaar zal onder meer Techno Division deze locatie omtoveren tot een ouderwetse club, zodat naast de oude- ook de nieuwe generaties kennis kunnen maken met wat vroeger Club Madonna was.

Dus kom zaterdag 12 oktober 2013 naar Club Solid Sounds op de Olympiaweg 2a te Alphen aan den Rijn en ga lekker los op Techno Division!