Partyflock
 
­ Nederland

Zomerpop groeit, vernieuwt en verrast

gepubliceerd door , op
Zomerpop 2013
12 juli 2013
Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013 wordt recreatieterrein De Weyver in Hoogwoud weer omgetoverd tot bruisend festivalterrein. 'Met één tent meer dan voorgaande jaren,' zegt programmeur en communicatieman Rick Beemsterboer trots, 'speciaal voor techno-fans. Onze dance-tent is al jaren een succes, maar de vraag naar techno groeide sterk. Met klinkende namen beantwoorden we die vraag ruimschoots!'

Vier tenten, vier muziekstijlen
Met de uitbreiding maakt de organisatie dankbaar gebruik van de mogelijkheden die het terrein biedt. Vier tenten, vier muziekstijlen. Met op het binnenterrein terrassen, vertier en goed eten. Voorzitter Wouter Maas: 'Zomerpop staat bekend om haar veelzijdige kwaliteitsprogrammering, maar óók om de ongedwongen, gezellige sfeer. Iedereen kan overal goed bij, jong en oud loopt door elkaar heen. Dat is de kracht van Zomerpop.'

Zaterdag 31 augustus
De zaterdagavond begint met het Zomerpopdiner. Genietend van theatraal entertainment krijgen de gasten (vorig jaar circa 350!) van 18.00 tot 21.00 uur meerdere gangen geserveerd. Aansluitend start Opmeers Echte: Zomerpop Locals Live. Hierbij brengen circa tien lokale artiesten hun uitvoering van bekende hits. Een nieuw concept gepresenteerd door Ashley en Dashley: de alter ego's van Kees Vriend en Tim de Haan (Quks). De avond wordt afgesloten met het enige optreden van Het Goede Doel dit jaar in de regio. Henk Westbroek, Henk Temming en de volledige band laten al hun grote hits voorbijkomen, van 'België' en 'Vriendschap' tot en met 'Sinterklaas'!

In de techno-tent zorgen Juan Sanchez, Jasper Wolff & Maarten Mittendorff en Joran van Pol (bekend van Awakenings) voor pure energie en dikke beats. In de Foxtod tent kunnen bezoekers lekker losgaan bij de Zomerpop Guilty Pleasures.

Zondag 1 september
De line-up voor de zondag is van begin tot eind sterk en boeiend. De winnaar van regionale talentencompetitie De Slag om Hoogwoud trapt af om 13.30 uur. Daarna volgt Steed: catchy Britpop van Alkmaarse bodem. Traumahelikopter: maakt furore sinds het fenomenale optreden op Noorderslag. Mozes and the Firstborn: 3FM Serious Talent en tevens geprogrammeerd op Lowlands. Mister and Mississippi: 3FM Award Beste Nieuwkomer. Kensington: 3FM Award Beste album én Beste live act. En tot slot Claw Boys Claw, de band die 24 jaar geleden op de allereerste Zomerpop ook al speelde en door kenners wordt geprezen als een van de beste live bands die Nederland ooit heeft voortgebracht. Is dit seizoen slechts acht keer live te bewonderen!

Op het dance-podium staat dé sensatie van dit moment: Bakermat en saxofonist Ben Rodenburg, wereldwijd bekend met hun zomerse, soulvolle techno/deephouse. Ook Joost van Bellen (organisator Rauw en Valtifest) en The Flexican en MC Sef geven een show weg. De nieuwe techno-tent wordt op zijn kop gezet door o.a. Secret Cinema en Bart Skils (ook bekend van zijn Voltt feesten). Regionale DJ's/producers als Ryan Fiësta & San Fella (Hoorn) en Frenkay Fresh & Dillon Leroux (Alkmaar) luiden het dance-geweld in.

Knallen
Kortom, Zomerpop knalt opnieuw met verrassend talent en internationale topacts. Kwaliteit in diverse muziekstijlen, voor jong en oud, in een ongedwongen festivalsfeer.

Tickets voor de zaterdag kosten slechts € 10,- en voor de zondag € 22,50 in de voorverkoop (excl. fee) en € 27,50 aan de deur. Het volledige programma, routebeschrijving en informatie over de kaartverkoop staat op www.zomerpop.nl.

1 opmerking

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 9727, 6675, 9726}
Joost van Bellen is de programmeur van Valtifest. Geen organisator.