Partyflock
 
­ Nederland

Het grootste Flügelfeest van Brabant in Roosendaal

gepubliceerd door , op
2013 Is ongetwijfeld het jaar van Stuiterbeesten in Roosendaal. De jongerenorganisatie heeft dan ook al aangekondigd dat ze maar al te graag genomineerd willen worden voor de Jongeren Cultuurprijs. Na verschillende drukbezochte clubnights, een bomvolle Markt tijdens het Stuiterbeesten Queensnight Festival, een succesvolle eerste editie van het hardere stijlen concept Hard Animals en een stampvolle Official Dancetour Afterparty gaat de jongerenorganisatie nu een unieke samenwerking aan met Flügel, het bedrijf achter het gelijknamige alcoholische drankje Flügel, maar ook bekend van Boswandeling en Fireman. Op vrijdag 5 juli vieren zij gezamenlijk dat de vakantie is begonnen tijdens de 'Fuck School Get Flügel Party' in El Corazon Roosendaal. Voor de echte feestbeesten is er echter nu al één klein nadeel: het evenement zal tot 3:00 duren in plaats van 4:00. Dit heeft te maken met de nieuwe uitgaansregeling binnen de gemeente Roosendaal. In de praktijk is het helaas zo dat de uitgaansgelegenheden vòòr 3:00 al leeg moeten zijn, waardoor de daadwerkelijke eindtijd meestal een kwartier tot een half uur eerder is. Maar de komst van FeestDJRuud (bekend van o.a. 'Gas Op Die Lollie) en DJ Punish (bracht onlangs een track uit met Tiësto) zal de pijn vast en zeker gaan verzachten.

FeestDJRuud heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Vorig jaar zette hij de boel op stelten tijdens één van de clubnights van Stuiterbeesten. Daarnaast host hij dit jaar ook area's op XO Live (Extrema Outdoor) en Stereo Sunday. Net als op deze area's zal zijn optreden gepaard zijn met flink wat opblaasbeesten, confetti en andere objecten die net zo heen en weer zullen gaan vliegen als het publiek zelf. Zelf beschrijft hij het als een samenvoeging van 'Defqonfetti, Senfeesion en Amsterdam Jopen Air'. Ook DJ Punish is geen kleintje in de muziekwereld. Na zijn eerste succesvolle officiële remix van de track 'Meet Here At Baltimore' ging het als een speer met de Fries: artiesten als David Guetta, Chuckie, The Partysquad, Alvaro, Diplo, Major Lazer en Real El Canario draaien zijn tracks regelmatig in hun tracks. Ook produceert hij regelmatig tracks voor en met deze artiesten. Zijn laatste productie 'Shocker' in samenwerking met één van de bekendste dj's van de wereld, Tiësto, is nu al een echte knaller op de dansvloer.

Naast de headliners heeft de jongerenorganisatie ook twee 'subheadliners' geboekt: artiesten die in deze periode aan het doorbreken zijn en binnen nu en een paar maanden nog groter zullen gaan worden. Dr. Papasov is hier een voorbeeld van. De jonge Brabander staat vaker in het buitenland dan in Nederland. Met zijn EDM-sound (electronic dance music) heeft hij al clubs in onder andere Tsjechië, Malta, Aruba en Curaçao onveilig gemaakt. Dit jaar zullen er nog meer landen volgen, waaronder India en Estland. Stolzenbach is de nieuwe sensatie in Nederland als het gaat om trap-muziek. De populaire stijl (denk aan de Harlem Shake) combineert hij met Nederlandse invloeden, zoals jump en hardstyle. Niet voor niets dat artiesten als The Partysquad en Boaz van de Beatz gecharmeerd zijn van zijn producties. Met The Partysquad heeft hij zelfs al een track op z'n naam staan en onlangs mocht hij de officiële remix maken van de nieuwe track van Billy the Kit.

Stuiterbeesten zou Stuiterbeesten niet zijn zonder de trouwe locals die keer op keer een feestje komen bouwen. Lau Savano (mede-organisator), Axis (resident-dj Moeder Overste en Dancetour DJ Contest Finalist 2013) en publiekslieveling TMH Music weten als geen ander hoe er een feestje gebouwd moet worden. De avond wordt aan elkaar gepraat door hoofdorganisator Nichal Joosse, die zijn vocalen verspreidt onder de naam MC Emergio.

Het evenement vindt plaats in El Corazon aan de Markt in Roosendaal op vrijdag 5 juli. Bezoekers vanaf 16 jaar en ouder zijn vanaf 21:00 welkom om een dansje te komen wagen. De deuren zullen om 03:00 weer sluiten. De entreeprijs is 6 euro: er kunnen dit keer alleen kaartjes aan de deur gekocht worden. De jongerenorganisatie adviseert bezoekers om op tijd te komen, want vol = vol.