Partyflock
 
­ Nederland

Karousel viert tweede clubnacht met Ellen Allien & Tom Demac

gepubliceerd door , op
Karousel
28 maart 2013
FeestKarousel · Club night
Datumvrijdag 17 mei 2013
LocatieWesterUnie Site
Op vrijdag 17 mei vindt in de Amsterdamse WesterUnie de tweede editie plaats van Karousel, de nieuwe clubnacht van De Man Zonder Schaduw. Na de knallende Grand Opening in maart pakt de nieuwe organisatie wederom uit met twee artiesten van wereldformaat: de Duitse Ellen Allien die een stop maakt voor haar wereldwijde LISm tour en de uit Engeland afkomstige Tom Demac. Ook Amsterdam is weer strak vertegenwoordigd met ONNO, Mike Ravelli, KERK! en natuurlijk De Man die er als Man With No Shadow op het affiche prijkt.

Ellen Allien drukt al sinds de jaren negentig haar stempel op het nachtleven in de Duitse hoofdstad. Maar daarnaast is ze ook eigenaresse van het uiterst succesvolle en vooruitstrevende label BPitch Control. Haar stijl laat zich kenmerken door de constante verandering, de beweging en het absolute afwijken van dat wat achter haar ligt. Haar nieuwste project is het album LISm, een stream of consciousness van geluid: een fragmentarische vrije val door een muzikaal bewustzijn. LISm is een eigenzinnige reis, een langzame wandeling in de Duitse schemering. Ellen Allien is dus niet vies van experiment maar weet ook gewoon hoe je een dansvloer moet rocken, op Karousel draait ze dan ook gewoon een DJ-set.

Tom Demac is ook zo iemand die op zoek is naar vernieuwing en heeft met zijn producties het afgelopen jaar in zekere zin zelf een nieuwe standaard gezet. Zijn doorbraak kwam door releases op toonaangevende labels als Hypercolour en Glass Table en met zijn 'Critical Distance Pt 2' had hij een absolute hit te pakken. Deels house, deels UK bass, het zit er precies tussenin. Op Karousel zal Demac een live set neerzetten en hij staat erom bekend dat deze ijzersterk is. Elke live show van hem is namelijk anders, waar hij een constante intense muur van geluid brengt, gemend met een fijne balans van Vintage drums, scherende analoge synth lijnen en moderne grooves gecreëerd naar iets wat compleet nieuw en spannend is.

Maar ook De Man Zonder Schaduw is de laatste tijd met wat nieuws bezig. Niet alleen met zijn nieuwe avond maar ook met zijn nieuwe sound lijkt hij een nieuwe weg te zijn ingeslagen. Net als de artiesten die hij uitnodigt is zijn stijl muzikaal ontwikkeld en komen er elementen uit het nieuwe Engelse geluid in terug. Op de openingsavond liet hij van alles horen, weliswaar in de voor hem kenmerkende stijl met de handen in de lucht. De avond wordt compleet gemaakt door de globetrottende ONNO (die dit seizoen zijn residency bij Ushuaia Ibiza zal starten), Mike Ravelli en KERK! Amsterdam heeft er weer een rockende clubavond bij!



Tickets bestel je bij koop tickets.