Partyflock
 
­ Nederland

Festivaltrein naar EXIT Festival

gepubliceerd door , op
Festivaltrein naar EXIT Festival
10 april 2013
Naar het EXIT Festival in Servië zal dit jaar voor het eerst een rechtstreekse trein vanuit Nederland gaan rijden. De treinrit die wordt georganiseerd door Festival Travel zal vertrekken vanuit Utrecht op 7 juli en een dag later aankomen in Novi Sad. In de trein is een partywagon waar gedurende de hele reis DJ's zullen draaien. Op 15 juli, de dag na het EXIT Festival, vertrekt de trein weer uit Novi Sad. In alle wagons bevinden zich couchettes, bedden voor in de trein, zodat er tijdens de reis die naar verwachting ongeveer 26 uur zal duren ook geslapen kan worden.

Het EXIT Festival vindt komende zomer plaats van 10 tot en met 14 juli in het indrukwekkende Petrovaradin Fort in Novi Sad. Ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het beleid van de toenmalige president Milosevic is EXIT tegenwoordig uitgegroeid tot een internationaal festival van faam, met meer dan 10.000 bezoekers uit West Europa en meer dan 400 optredens van artiesten uit de hele wereld. De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het 19e eeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. De 20 podia worden verbonden door oude klinkerwegen, wallen en tunnels. Een wandeling door het mystieke fort is als een reis door een magisch Wonderland. Met een zeer divers aanbod van muziekstijlen (rock, dance, indie, latino, reggae, electronica, chill-out, Balkan folk en meer) biedt EXIT vier dagen topentertainment. De combinatie met het prachtige weer en de unieke atmosfeer maken EXIT ideaal voor de veeleisende festivalganger.

Het programma voor het EXIT Festival begint ondertussen steeds verder vorm te krijgen. In de beroemde Dance Arena, door vele DJ's geroemd als één van de mooiste podia ter wereld, staan niemand minder dan Fatboy Slim, Dubfire, Seth Troxler, Eric Prydz, Pan-Pot, Dixon b2b Ame, Matador live, Scuba live, Subb-an b2b Adam Shelton, Apollonia, Deniz Kurtel en Kate Boy. Binnenkort worden nog veel meer acts bekendgemaakt. Het programma in de Dance Arena begint elke nacht rond 23 uur en eindigt om 8 uur 's ochtends, wanneer de zon alweer enkele uren volop schijnt.

De Main Stage staat 's avonds in het teken van live-acts met onder meer Snoop Dogg a.k.a. Snoop Lion, Atoms For Peace, Cee Lo Green en Bloc Party. Atoms For Peace is het nieuwe project van Radiohead-zanger Thom Yorke en Red Hot Chili Peppers-bassist Flea. 's Nachts wordt de Main Stage omgedoopt in UKF Stage en zal het beroemde bass music platform het programma verzorgen. De eerste acts hiervoor zijn DJ Fresh live, Friction & Linguistics, SKisM, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers en Dub Phizix & Strategy.

Op één van de andere stages zal het Amsterdamse bass music platform Cable een nacht een podium hosten. Uiteraard zullen hier enkele Nederlandse DJ's draaien. De eerste namen die bekend zijn voor de Fusion Stage, zijn de Britse zangeres Delilah en de Amerikaanse acts Prong en Ana Popovic. Binnenkort volgen nog veel meer acts voor alle podia.

Voor en na het festival zullen Novi Sad en Belgrado in het teken staan van verschillende festiviteiten. Zo kunnen de festivalgangers meer van Servië ontdekken dan alleen het Petrovaradin Fort en langer de warmte van de Serviërs en de Servische zon ervaren. Een trip naar EXIT is een complete vakantie: avontuur en festival ineen!

Meer informatie en tickets voor zowel het festival als de festivaltrein zijn te vinden op de officiële Nederlandse website van het festival: www.exitfest.nl

5 opmerkingen

heb al een vliegtuigticket :P maar wel echt top festival :bounce:
:)
Waarschijnlijk een hele stomme vraag, maar is de treinticket inclusief ticket festival?
Nee, het treinticket is alleen voor de treinreis, niet voor het festival.
Bij de Exit Express All-In Package à €299 zit overigens wel het festivalticket inbegrepen, evenals een ticket voor de festivalcamping.