Partyflock
 
­

Ninth Circle met drum & bass, crossbreed & beyond

gepubliceerd door , op
De liefhebbers van vieze rauwe breaks en kicks komen weer aan hun trekken in Baroeg; Neerlands herrie-vriendelijke-poppodium gebouwd aan de Spinozaweg te Rotterdam Zuid. Waar op de vorige editie een grootheid als Switch Technique zijn debuut in Rotterdam maakte en eRRe voor het eerst naar de lage landen kwam, pakt de Ninth Circle-crew het nu nog fanatieker aan.

De tweede editie van Ninth Circle vindt plaats op zaterdag 20 april. De line-up is zo goed dat de vorige editie er wat schril bij afsteekt: voor het eerst komen Fragz Portugal en Infamous Spanje naar de Benelux! Fragz staat bekend om zijn Porto-sound: vuige drum & bass die niet vies is van gabberkicks, maar die ook zeker niet te plat wordt. Niet voor niets is Fragz resident van Yellow Stripe, de grootste drum & bass promoter van Portugal en heeft hij o.a. op Prspct, Union, Forbidden Society en Future Sickness gereleased. Een wat vriendelijker geluid komt van het tussen Engeland en Spanje reizende Infamous. Of het nou neurofunk, techstep of crossbreed is; deze man mixt het allemaal aan elkaar. Ninth Circle is trots dat beide heren in Baroeg hun Benelux-debuut maken, maar is nog trotser dat dat beide heren ook voor Ninth Circle Recordings gaan releasen. Op de eerste digitale release van Ninth Circle staat namelijk een track van Proton Kid & Infamous. Maar dit zijn nog niet alle buitenlanders die met hard drum & bass geweld ons kikkerlandje binnen vallen, ook onze zuiderburen dragen een steentje bij. Ditmaal is de agressor de Belg N.D.M.

Gelukkig laten de Nederlandse acts zich ook niet onbetuigd. Ze hebben Dither, de upcoming man van Industrial Strength & Nekrolog1k, kunnen overhalen om zijn visie op kicks'n'snares te geven. Omdat Ninth Circle altijd de lokale scene support tref je ook de Rotterdammer Gameplay in de line-up. De opbouwende openingsset van de avond wordt verzorgd door de residents van Therapy Sessions Holland: Drop!u!. Uiteraard zijn Ninth Circle residents YmB, Vexer & Mathizm ook weer van de partij. Met releases op onder andere Future Sickness, Lowbreed, en binnenkort zijn eerste vinyl release (tevens Ninth Circle's eerste vinyl release), zal YmB zijn best doen om weer een gevarieerde crossbreed/ravestep set neer te zetten. Mathizm heeft onlangs een zwarte schijf uitgebracht op Yellow Stripe, en staat hiermee in de top 3 van de Triplevision charts! De laatste Nederlander op deze bill is Vexer. Hij is de laatste maanden ook actief in België, Italië en Duitsland, maar heeft gelukkig ook nog tijd om zijn gruwelijke mix van kicks en breaks naar Rotterdam te brengen. Dit wordt dus weer een goed gevarieerde en stevige avond, precies wat je kan verwachten van Ninth Circle.

Heb je liever een video om dit alles tot je te nemen? Check dan de trailer om te zien wat je op 20 april kan horen!Bereikbaarheid Baroeg
Er zijn gratis parkeerplekken voor de deur van Baroeg. Heb je geen auto of wil je liever één van de vele biersoorten bij Baroeg uitproberen, dan is het openbaar vervoer je beste vriend. Het treinstation Rotterdam Lombardijen is op loopafstand en het regionale bus- en metrostation Zuidplein ligt praktisch om de hoek. Tot slot stoppen er ook een aantal tram- & buslijnen voor de deur van Baroeg. Check voor gepersonaliseerde vervoersinfo www.ns.nl en http://9292.nl.

Voor meer informatie check je www.ninthcircle.nl

6 opmerkingen

Pff wel erg veel leuke feestjes op 20 april :p
Tumult
Werkzaam bij Partyflock
Dik feest weer.­ Helaas altijd als er ook iets anders is =­/
haha jezus zeg, vorig jaar waren ook al alle leuke feestjes op 20/21 april :P