Partyflock
 
­

Jazzy Jeff komt naar Encore in Melkweg

gepubliceerd door , op
De wekelijkse Melkweg clubnacht Encore presenteert op zaterdag 20 april een set van dj Jazzy Jeff. Jazzy Jeff is onder andere bekend van het duo dj Jazzy Jeff & The Fresh Prince, dat hij eind jaren '80 vormde met acteur / rapper Will Smith. In maart en april heeft Encore van de Melkweg, verschillende internationale artiesten en dj's geprogrammeerd. Nadat rapper Big Sean eerder deze maand voor een uitverkochte zaal optrad, is het nu aan dj Jazzy Jeff om Amsterdam kennis te laten maken met zijn uitmuntende dj reputatie.

Jazzy Jeff staat bekend als één van de beste dj's ter wereld. Als club dj tourde dj Jazzy Jeff de hele wereld rond en bouwde hij een ijzersterke live reputatie op. Met MC Mad Skillz aan zijn zijde wist hij op zowel de grootste festivals als intieme discotheken een superstrakke set neer te zetten waarbij hij het publiek weet mee te nemen in een muzikale reis waarin bekende klassiekers, nieuwe hits en technische hoogstandjes de revue passeren.

De carrière van de uit Philadelphia afkomstige dj startte eind jaren '80 toen hij de wereldkampioenschappen dj'en won en kort hierna een duo vormde met acteur/rapper Will Smith onder de naam dj Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Ze scoorden hits met nummers als 'Summertime', 'Ring my bell' en 'Yo home to Bel Air'. Laatstgenoemde was de titelsong van de Amerikaanse sitcom 'The Fresh Prince of Bel-Air', een televisieserie waarin Will Smith de hoofdrol -en Jazzy Jeff een bijrol vervulden. In tien jaar tijd bracht het duo zes albums uit, welke allen een gouden of platina status behaalden. dj Jazzy Jeff kreeg in 1989 als eerste hiphopartiest ooit een Grammy Award uitgereikt voor het album 'Parants Just Don't Understand'.

Nadat dj Jazzy Jeff en The Fresh Prince als duo stopten, legde Jeff zich toe op produceren en werkte hij met artiesten als Jill Scott en Musiq Soulchild. dj Jazzy Jeff maakte als soloartiest, producer en dj naam met zijn album 'The Magnificent' uit 2002, gevolgd door 'The Return of the Magnificent' in 2007, waarop artiesten als Method Man, De La Soul en Big Daddy Kane te horen zijn.

1 opmerking