Partyflock
 
­

Melkweg concept Cable gaat partnership aan met Exit Festival in Servië

anoniem gepubliceerd op
flyer Exit 2013
Cable, het bass music platform van de Melkweg, gaat deze zomer een partnership aan met Exit festival in Servië. Tijdens het festival host Cable een eigen podium met een aantal internationale artiesten en daarnaast een delegatie Cable residents dj's. In de aanloop naar het festival staan daarnaast een aantal Cable edities in het teken van Exit Festival en zullen er zowel internationaal bekende als Servische dj's in de Melkweg optreden.

Het hoogtepunt van deze serie clubnachten vindt plaats in de maand mei met een speciale XL editie van Cable die volledig zal worden gehost door Exit Festival. De eerste twee edities van de serie Exit Festival clubnachten vinden plaats op donderdag 28 maart - met te gast de Britse dj / producer Bok Bok - en donderdag 25 april - met te gast de Britse dj / producer Artwork.

In 2000 door studenten begonnen als protestproject tegen het regime van Slobodan Milošević, is Exit Festival inmiddels uitgegroeid tot een festival met meer dan 100.000 bezoekers en aantrekkingskracht op heel Europa.

Eerdere jaren stonden onder andere namen als The Prodigy, Moby, Arctic Monkeys, Guns 'n Roses en Erykah Badu op het programma. Ook voor dit jaar zijn er al een aantal namen bevestigd, waaronder Snoop Dogg, Bloc Party, Seth Troxler en SKisM. Het festival vindt plaats op 10 tot en met 14 juli.

Met Cable heeft de Melkweg in 2011 een vast, wekelijks podium gegeven aan de zich snel ontwikkelende UK bassgeluiden. De nacht heeft zich nooit beperkt tot één stroming en brengt elke editie de nieuwste bass music, dubstep, hiphop, (future) garage, grime en drum 'n bass geluiden samen. Cable is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het Amsterdamse nachtleven: het is dé wekelijkse thuisbasis voor liefhebbers van bassmuziek, een plek waar je voor een zacht prijsje zowel kunt chillen als losgaan. Cable wordt georganiseerd door de Amsterdamse dj Gomes.