Partyflock
 
­

Amsterdam Open Air onthult line-up

anoniem gepubliceerd op
flyer Amsterdam Open Air
FeestAmsterdam Open Air · The Weekender
Datumzaterdag 8 juni 2013
LocatieGaasperpark
Ook dit jaar presenteert Amsterdam Open Air weer een ijzersterke line-up, die het Amsterdamse nachtleven afspiegelt. Zoals voorgaande succesvolle edities worden de vier hoofdpodia gehost door Apenkooi, Carnivale, Format en Girls Love DJs. Nieuwkomers STRAF_WERK, Diepzinnig en de nieuwe stage Open AIR – by MTV zullen hen versterken. De kleinere podia worden onder hun hoede genomen door Plak, de Nachtspelen, SFFRMKRS, Chasing the Hihat en Baws. Naast de muzikale, culinaire en culturele invulling van het festival debuteert dit jaar ook een speels nachtprogramma op de camping.Met namen als Aeroplane, Todd Terry en Flight Facilities voeren disco en electro dit jaar de boventoon op de zaterdag van de Apenkooi-stage. Vanuit België eert ravekoningin Raving George Amsterdam met een bezoekje en trakteert Open Air op genadeloze electro. Open AIR – by MTV heeft grote namen als Tiga, Hercules & Love Affair Soundsystem, Redlight en Marbert Rocel weten te strikken. Format leidt het weekend vol plankgas in op de zaterdag met welbekende namen uit de technowereld als Paco Osuna, Joop Junior en Ici Sans Merci. Format-peetvader Juan Sanchez zelf duikt op zowel zaterdag als zondag achter de decks. Op zondag staan Robert Hood en Sandwell District, en van eigen bodem zijn Egbert, Mirella Kroes en Kevin Arnemann present. Girls Love DJs levert dit jaar genoeg DJ's aan om een schip te doen zinken, waaronder de De Jeugd van Tegenwoordig, The Flexican & MC Sef en Yellow Claw.

Carnivale pakt weer theatraal uit en rolt een lijstje namen uit waar je spontaan van gaat applaudisseren: ONNO, tINI, Guti, Sneak, Cassy en rotsvaste techhouseartiesten als Matthias Tanzmann en The Martinez Brothers. Nieuw maar absoluut niet bescheiden zijn hostingpartijen Diepzinnig en Straf_werk die het afgelopen jaar deephouse op de kaart van Amsterdamse nachtleven hebben gezet. Met namen als Benoit & Sergio op Diepzinnig en Laura Jones op Straf_werk zijn deze hosts niet verlegen om van hun eerste stages op Amsterdam Open Air een spektakel te maken.

Na het succes van hostingpartijen de Nachtspelen en Plak op voorgaande edities, zijn deze inmiddels niet meer weg te denken uit het programma. Ook dit jaar kan er weer een creatieve en intieme setting bij de partijen verwacht worden. Hiphopliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de stages die door nieuwe partijen Baws en SFFRMKRS gehost worden. Chasing the Hihat maakt het festival compleet.

Behalve rijkelijk vermaak voor de oren is er natuurlijk ook weer veel te zien en te proeven. Collectief Losse Schroeven, de Paardenkracht Photobooth en Gino's Italopop Disco en vele anderen laten bezoekers flirten met een groot aanbod aan creativiteit en cultuur. The Food Line-up schotelt een oase aan ambachtelijke eettentjes voor. Deze namen zijn slechts een kleine greep uit de lijst aan creatieve partijen die er straks te vinden zijn.

De primeur van dit jaar is het Rock 'n Rolling Dream Hotel by Models At Work waar bezoekers een ware minivakantie van hun campingverblijf kunnen maken. Het Rock 'n Roll Dream Hotel is opgebouwd uit verschillende Tipi's voor 2, 3 of 6 personen. De Tipi's zijn van alle comfort voorzien. Bezoekers checken in bij de Dreamreceptie en worden door een van de piccolo's van Models At Work naar hun eigen tipi gebracht en 's ochtends verwend met ontbijt op bed van een van de prachtige kamermeisjes van Models At Work. Na het ontbijt worden de Tipi-gasten naar het festival gebracht. Het Rock 'n Rolling Dream Hotel en al zijn verrassingen verstopt zich in TipiTown op de Amsterdam Open Air Camping.
De Tipi's zijn te boeken door een email te sturen naar: popuphotel@modelsatwork.nl. Na de bevestiging van Models At Work zijn te Tipitickets te boeken voor €200,- per persoon op de website van Amsterdam Open Air. Het tipiticket is inclusief 3 overnachtingen, twee keer ontbijt en een festivalkaartje voor het hele weekend.

Natuurlijk mag je zelf ook je eigen tentje opzetten of met een camper of caravan komen op de Amsterdam Open Air Camping. Tickets hiervoor zijn €79,50 inclusief je entree tot het festival. Ook wordt er een nachtprogramma aangeboden op de camping: vrijdag van 21.00 tot 04.00 en op zaterdag van 22.00 tot 04.00.

Kortom: met een rijkelijk festijn aan nieuwe hosting- en creatieve partijen, het nachtprogramma op de camping én het nieuwe TipiTown dit jaar, belooft Amsterdam Open Air 2013 zelfs haar voorgaande edities te overtreffen.

De kaartverkoop is gestart en de early birds zijn gevlogen. Bezoekers kunnen een weekendticket voor €59,50 kopen, een campingticket voor €79,50 en een campingticket inclusief ontbijt voor €94,50. De dagtickets gaan vanaf vrijdag 8 maart in de verkoop voor €39,50. De camping is open vanaf vrijdag 7 juni 12.00 uur tot maandag 10 juni 12.00 uur.

Zaterdag

Zondag

5 opmerkingen

 
Hier word je toch blij van!!
Doen ze goed tussen al het festival geweld weer van deze zomer (y)
:)
ToTaL
Werkzaam bij tech.fabrik
In bovenstaand overzicht zijn de line-ups van zaterdag en zondag omgewisseld.­
Karian
Werkzaam bij Partyflock
→ als beheerder
Uitspraak van ToTaL op maandag 11 maart 2013 om 08:57:
In bovenstaand overzicht zijn de line-ups van zaterdag en zondag omgewisseld.­

Klopt, In de agenda stond het goed. Maar hier heb ik per ongeluk ID's van events omgewisseld :$
Heb het nu verbeterd!

(F)