Partyflock
 

Nieuw Driedaags festival in het noorden
Welcome to The Village

gepubliceerd door , op
In natuur- en recreatiegebied De Groene Ster, vlak naast Leeuwarden, verrijst van 26 tot en met 28 juli het mooiste kleine dorp van Nederland. Leeuwarder poppodium Asteriks organiseert dan de eerste editie van het festival Welcome to the Village, een festival waarvoor het mythische dorpje van stripheld Asterix als voorbeeld dient. Voor de eerste editie mikt de organisatie op zo'n 1500 bezoekers. Bands en acts komen uit eigen land en van ver over de grenzen. Zo zijn nu onder andere Ewert and the Two Dragons (Estland), Daily Bread en Oscar & the Wolf (België) bevestigd.

Welcome to the Village, een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt.

"We draaien nu bijna drie jaar concerten met Podium Asteriks en dat loopt heel erg goed. Eigenlijk zitten we op de huidige locatie aan ons plafond. Met dit festival kunnen we grotere ambities verwezenlijken, zonder dat we de feel en saamhorigheid van het kleine podium verliezen", aldus woordvoerder Sjoerd Bootsma. "Bij Asteriks doen we dingen graag samen. Het podium runnen we met zestig vrijwilligers die we veelal ook opleiden tot organisator, vormgever of programmeur. Er zit heel veel kwaliteit in deze groep en er is grote vraag om iets groters van de grond te tillen. Dat wordt Welcome to the Village. Een festival die we met iedereen die we kennen groot willen maken".

Welcome to the Village is een driedaags buitenfestival met drie podia en een camping. Het vindt plaats op recreatiegebied De Groene Ster, net buiten Leeuwarden. De kleinschaligheid van een dorp en het echte festivalgevoel komen samen in dit festival. Met zo'n vijftig acts draait het bij Welcome to the Village vooral om de muziek: het beste van (inter)nationale en regionale bands vormen de kern van het dorp. Daar omheen is er aandacht voor bijzondere projecten met betrekking tot duurzaamheid, taal en water. Bootsma: "Qua sfeer mikken we op vergelijkbare festivals al Lowlands, Into The Great Wide Open en Sziget".

Een weekend ticket voor het festival kost vijftig euro, daarnaast worden er ook losse dagkaarten verkocht. De kaartverkoop start vandaag. Op welcometothevillage.nl vind je alle informatie. De volgende bands zijn bevestigd voor het festival: Ewert & The Two Dragons 🇪🇪, Daily Bread, Oscar & The Wolf 🇧🇪, Lucky Fonz III, Karma To Burn 🇺🇸, Pussywarmers & Reka 🇨🇭, Tall Ships 🇬🇧, DJ St. Paul, Mr & Mississippi, Broken Brass Ensemble, Swinder, Town of Saints en William Seen's Transport Music.

Stichting Asteriks is de organisator van Welcome to the Village. De stichting is initiator van Podium Asteriks en organiseert daarnaast ook de festivals Into the Grave, Jailbreak, Olderock en het Notfall Filmfestival. Bij Asteriks staan twee kernwaarden centraal: talentontwikkeling en gemeenschapszin. Door deze twee waarden centraal te stellen heeft Podium Asteriks zich in ruim twee jaar tijd ontwikkeld tot een toonaangevend, onafhankelijk podium voor popcultuur. Op deze bouwstenen werkt Asteriks aan de ambitie om een belangrijk festival voor Friesland te organiseren.

4 opmerkingen

Whahahahhahaaha.. :lol: :roflol: vandaar de naam "de Groene Ster"
 
Uitspraak van Sanne:banana: op woensdag 6 februari 2013 om 14:25:
Whahahahhahaaha.. :lol: :roflol: vandaar de naam "de Groene Ster"