Partyflock
 
­ Nederland

Internationale house- en technotop op derde Drift Festival Nijmegen

gepubliceerd door , op
Drift Festival
16 januari 2013
Met een keur aan internationale topartiesten op het gebied van house en techno, maakt het Nijmeegse Drift Festival zijn reputatie als progressief en actueel dancefestival wederom waar. De huidige voorhoede van muzikale bolwerken als Detroit, Chicago en Berlijn, is aankomend Pinksterweekend aanwezig op het vertrouwde Vasim-terrein in de Waalstad.

Een avontuurlijke programmering die van deze tijd is; voor de derde achtereenvolgende keer heeft Drift alles op alles gezet om de kritische festivalganger te bedienen. Een kleinschalig evenement, intiem en uitdagend, voor liefhebbers van heteerste uur.

Berlijn is dit jaar goed vertegenwoordigd in Nijmegen. Ben Klock en Steffi zijn al jaren vaste waarden in de Berghain, nog altijd de meest vooruitstrevende technotempel ter wereld. Uit datzelfde nest komt house-held Prosumer, terwijl Mano le Tough geldt als paradepaard van een nieuwe generatie artiesten en zich in de kijker wist te spelen met releases op labels als Permanent Vacation en Life and Death.

Wie wat verder teruggaat in de geschiedenis van elektronische muziek en house in het bijzonder, komt hoe dan ook uit in Chicago, en dús bij de mannen van Virgo Four. Het duo dat onder anderen furore maakte op het legendarisch Traxx Records, en twee jaar geleden met de Ressurection-compilatie op Rush Hour de eer kreeg die ze verdienen. Voor Drift stoffen ze hun indrukwekkende verzameling analoge housebakken af, en brengen ze hun muziek live ten gehore.

Hoe later het uur, hoe steviger de muziek, logisch dus dat in de avondprogrammering ruimte wordt gemaakt voor de Spaanse offbeat technokoning Oscar Mulero. Meer Topnotch technogeweld komt van Surgeon en Ben Sims, die samen als Frequency 7 voor het eerst sinds lange tijd weer het podium delen. Dekmantel's Thomas Martojo behoeft bij liefhebbers geen introductie meer, en ook de kwaliteiten van Drift-organisator Brent Roozendaal en lokale helden Ferdi Blankena & Sense Unique zijn bekend.

In de loop van de wintermaanden zal het muziek programma in de breedte worden aangevuld met nog een aantal performances. Op dinsdag 22 januari van af 10.00 uur worden er in de eerste 24 uur, 1000 early birds aangeboden voor 29 euro (ex fee). Een regulier kaartje kost hierna 35€ (ex fee).

Ben Klock
Frequency 7 (Surgeon & Ben Sims)
Oscar Mulero
Steffi
Prosumer
Virgo Four - live
Mano le Tough
Thomas Martojo
Ferdi Blankena & Sense Unique
Brent Roozendaal

More artists to be announced

6 opmerkingen

Dikste line-up van Drift tot dusver, waarschijnlijk voor het eerst aanwezig! :D
Uitspraak van Sten1990 op vrijdag 18 januari 2013 om 14:23:
Dikste line-up van Drift tot dusver, waarschijnlijk voor het eerst aanwezig!

Ik wou hier ook heel graag heen :/ Heb alleen mijn vriendin al beloofd dat we dit jaar weer naar Fantasy Island gaan.. Pff :p
Uitspraak van Frank_!(h) op vrijdag 18 januari 2013 om 16:43:
Ik wou hier ook heel graag heen :/ Heb alleen mijn vriendin al beloofd dat we dit jaar weer naar Fantasy Island gaan.. Pff


Pak dan Free Your Mind mee, heb je geen ruzie met je vriendin en dat festival is minstens net zo ziek :)
Uitspraak van Sten1990 op zaterdag 19 januari 2013 om 04:42:
Pak dan Free Your Mind mee, heb je geen ruzie met je vriendin en dat festival is minstens net zo ziek :)

Gaat in de planning!
Bruut! Drift feestjes zijn altijd fijn! :D