Partyflock
 
­

Vanaf volgend jaar 24 uur feesten in Amsterdam

gepubliceerd door , op
In Trouw, Overhoeks en de Tolhuistuin kun je vanaf 2013 het klokje rond dansen. Ook De Overkant in de Kromhouthal op het oude Storkterrein en de horecaondernemers in Westerpark krijgen toestemming 24 uur te programmeren.

Club Trouw, de Tolhuistuin en in de oude Shell-toren Overhoeks in Amsterdam worden clubs waarin volgend jaar het klokje rond gedanst kan worden. Daarnaast krijgen De Overkant in de Kromhouthal op het oude Storkterrein en de gezamenlijke horecaondernemers in het Westerpark toestemming om een etmaallange culturele programmering in elkaar te draaien. Dit zijn de eerste vijf locaties die een 24 uurs bestemming krijgen van burgemeester Eberhard van der Laan. Dat schrijft hij in een brief die vrijdag naar de gemeenteraad gaat, melden goed ingevoerDe Bronnen aan Metro.

Club Trouw in Oost gaat voor haar nachtelijke clubprogrammering een bijzondere samenwerking aan met het Stedelijk Museum. Het is een uitgelezen kans voor het Stedelijk om een andere publiek aan te boren dan die zij overdag in het museum aan het Museumplein zien. De Trouw-gangers op hun beurt komen in een uitgaanssetting in aanraking met kunst en cultuur.

Voor de voormalige Shelltoren Overhoeks is een nieuw concept bedacht: De Overkant. Aan dit initiatief is zowel een 24 uurs vergunning voor het exploiteren van een club en niet dance gerelateerde activiteiten verleend. In 2015 moet de toren openen als Twenty4 Amsterdam. Er komen onder meer twee clubs, een panoramabar met dansvloer, een zeventig meter hoge skybar, geluidsstudio's en een hotel in. Twenty4 is een project van ID&T, club AIR en ontwikkelaar Lingotto.

Hoe de gezamenlijke horecaondernemers op het Westergasfabriekterrein hun culturele aanbod gaat invullen, moet nog worden uitgewerkt in samenspraak met stadsdeel West. De Overkant in Noord gaat in de rauwe industriële Kromhouthal nachtelijke shows en evenementen rond de tentoonstelling De Entos houden. De tentoonstelling gaat over de haven en de scheepvaart.

Wanneer alle goedgekeurde horecalocaties 24 uur kunnen gaan draaien, is nog niet bekend. Maar voor bestaande locaties moet het binnen enkele maanden al waarheid kunnen worden. De uitbaters moeten nu een vergunning aanvragen bij het desbetreffende stadsdeel. In het voorjaar van 2013 gaat een tweede ronde in waarin vernieuwende concepten voor 24 uur exploitatie ingediend kunnen worden. Het stadsbestuur heeft deze eerste ronde voornamelijk dance-initiatieven ontvangen. Hiervoor is in de volgende ronde geen plaats meer, omdat er een maximum van drie 24 uur clublocaties is vastgesteld. In totaal heeft de gemeente 21 initiatieven ontvangen, dertien hiervan werden door een creatief expertteam als 'vernieuwend en interessant' beoordeeld.

Bron: Metro

5 opmerkingen

Goed initiatief! Ipv steeds meer verbieden!
Gaat de goede kant op! Erg benieuwd naar Twenty4Amsterdam :D
Uitspraak van pimthunder op donderdag 27 december 2012 om 12:06:
Goed initiatief! Ipv steeds meer verbieden!

Zoals Abouthaleb doet in Rotterdam!