Partyflock
 
­

Strictly Techno Weekender

gepubliceerd door , op
Na een jaartje Strictly Techno heeft het vaste recept van beton, rauwe beats en een pompend sound systeem ervoor gezorgd dat Perron duidelijk de test heeft doorstaan als thuisbasis, maar voor de zekerheid gaan ze dit in het weekend van 12 & 13 oktober toch nog een keertje grondig testen en dat kan natuurlijk niet zonder jullie input...

Op vrijdag hebben ze niemand minder dan de Argentijn Pfirter weten te strikken. Pfirter stond al een tijdje op het verlanglijstje en de organisatie is blij dat dit icoon van de Zuid-Amerikaanse techno scene te kunnen toevoegen aan de waslijst van artiesten die inmiddels in een kleine twintig jaar Strictly Techno de revue passeerden. Pfirter heeft meer dan een decennium aan ervaring en staat bekend om zijn zeer diverse stijl, waarbij hij meerdere subgenres binnen de techno aandoet. Tegenwoordig is Pfirter het grootste muzikale exportproduct van Argentinië. Hij zette zichzelf op de kaart met releases op toonaangevende labels als Chris Liebing's CLR, Stockholm LTD, Figure, Synewave, Stroboscopic Artefacts en zijn eigen MindTrip Music en toert regelmatig door Europa.

En alsof dat nog niet genoeg was, wordt het op zaterdag een echte slooptest met niemand minder dan Len Faki in de booth staan. Deze sinds 2003 in Berlijn woonachtige technoheld zal geen onbekende meer zijn voor velen. Is het niet dat je hem al eens heb meegemaakt in Perron of op een festival als Mysteryland of Awakenings dan heb je hem misschien wel eens het genoegen gehad om hem in zijn thuisbasis Berghain aan het werk te zien. Zijn vorige bezoekjes aan Perron zorgde steevast voor een waanzinnige nacht en dat zal deze editie ongetwijfeld niet anders zijn. Met een unieke opbouw en constante drive in zijn sets, weet hij altijd het publiek te veroveren. Het maakt eigenlijk helemaal geen fuck uit welke smaak van techno je het lekkerst vindt, er zijn er maar heel weinig die niet los komen op een set van Len Faki!

Naast deze twee helden is de avond natuurlijk nergens zonder wat ondersteunend personeel. Voor dit weekend hebben ze een oudgediende van Strictly Techno, Charlton, ingeschakeld. Hij bivakkeerde een aantal jaren in Londen en keerde recent weer terug naar de Maasstad. In het verleden was hij onderdeel van het illustere duo Diabla Diezco (samen met Bas Mooy) en verscheen hij op labels als Audio Assault, Arms en Pohjola. Recent werd een van zijn tracks nog gebruikt voor de Ostgut Ton cd van Norman Nodge. Hoewel hij vooral bekend stond om zijn duistere werk is deze man prima in staat om zowel het subtielere als het zwaardere geschut op de dansvloer te droppen.

Residents Bas Mooy en Flink staan zoals altijd garant voor het bewaken van de 'Strictly' sound en degene die het afgelopen jaar erbij zijn geweest weet dat ze niet onder doen voor welke grote naam dan ook. Bas Mooy maakte de afgelopen maanden vooral ook indruk met zijn releases op gerenommeerde labels als Luke Slater's Mote Evolver en Perc Trax. Strictly Techno resident en oprichter Flink heeft inmiddels zijn reputatie waargemaakt en zorgt altijd voor een kwalitatieve set waarin twintig jaar ervaring duidelijk terug te horen zijn.

Zowel vrijdag als zaterdag kun je terecht voor je nodige dosis techno met op elke avond een zeer interessante headliner. Voor de echte techno liefhebbers is er een weekend pass in het leven geroepen, verkrijgbaar in de voorverkoop. Koop je ticket voor [presale element=party id=231029 type=ticketscript title=vrijdag] en [presale element=party id=231031 type=ticketscript title=zaterdag] online.

2 opmerkingen