Partyflock
 

Nog enkele weken aftellen tot Elements Festival 2012

gepubliceerd door , op
Terwijl het festivalseizoen langzaamaan tot zijn eind loopt, maakt Elements Festival zich alvast volop klaar voor een nog grootsere editie op zaterdag 22 september 2012. Vorig jaar kon het openluchtfestival reeds rekenen op zo'n 7 000 festivalgangers, echter mag men dit jaar in samenwerking met stad Brugge het aantal toeschouwers optrekken naar 8 500. Een aantal die met de krachtige line-up, het grootser festivalterrein en de blitse communicatie in samenwerking met verscheidene vrijwilligers zeker en vast bereikt moet worden.

Suburb Soundz vzw, de organisatie achter het festival, legt dit jaar opnieuw de nadruk op een line-up bestaande uit een aantal internationaal gereputeerde artiesten uit de mondiale muziekscène die geprogrammeerd worden naast minder bekende namen die echter ook stuk voor stuk zeer kwaliteitsvol zijn. Ten slotte gaat er een uitgesproken aandacht uit naar de Belgische muziekscène waaruit tevens gevestigde namen en opkomend talent aan bod komen. Deze deejays worden geprogrammeerd op de zes gekende podia, Redbull Elektropedia, Cliché, Suburb Soundz, Skankerz, MuSick en Young Talent.

De hoofdacts voor Elements Festival zijn onder andere 't Hof van Commerce, T.O.K., Liquid Stranger, Evil Activities, The Speed Freak, The The Panacea, Manu Kenton, Technasia, TAI, Moonlight Matters en tot slot de Humo Rock Rally winnaars Compact Disk Dummies. Daarnaast wordt de Brugse jongerenradio Villa Bota opnieuw bij Elements Festival betrokken aan de hand van de Young Talent stage waar voornamelijk jongere dj's en lokale talenten de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen. Dankzij deze uitgebreide programmering kunnen de toeschouwers zich uiteindelijk tegoed doen aan een waaier van muziekgenres, waaronder Electro, House, Drum&Bass, Dubstep, Hardtechno, Dance, Hiphop, R&B en Reggae.

Elements Festival is een outdoor festival te stal Tillegem dat zich grotendeels richt op jongeren van 16 tot 35 jaar. Er is een camping voorzien waar de festivalgangers van vrijdag- tot zondagmiddag hun tent kunnen neerstrijken. Daarenboven worden de bezoekers aangeraden om met de fiets te komen die ze kunnen plaatsen op de bewaakte fietsenparking of met de gratis bus om zo onnodige files of parkingproblemen te vermijden.

De tickets voor Elements Festival kosten in VVK 35 EUR zonder camping en 40 EUR met camping en zijn verkrijgbaar in de Fnac, Free Record Shop, Brooklyn, In&Uit Brugge of via de website www.elementsfestival.be.

1 opmerking