Partyflock
 
­ Nederland

Nieuw decennium voor het Last Minute Summer Event

gepubliceerd door , op
Last Minute Summer Event
3 augustus 2012
Op 1 september a.s. is weer zover! Dan zal alweer de elfde editie van het grootste gratis festival van de Kop van Noord-Holland plaatsvinden namelijk het 'Last Minute Summer Event' in recreatiepark Quelderduyn. Vorig jaar werd de jubileum editie van het festival zeer groots gevierd. Ook dit jaar probeert de organisatie er weer een schepje bovenop te doen. In 2011 waren ruim 15.000 bezoekers er getuige van.

Het 'Last Minute Summer Event' kenmerkt zicht ieder jaar door het aantrekken van een aantal nieuwe namen. In het verleden stonden bijvoorbeeld al Buzz Fuzz, Neophyte, Afro Bros, Noisecontrollers, Quintino en Hardwell op het podium. Dit jaar zal de dance-stage zich laten zien als een mix van vele stijlen met voor ieder wat wils, maar dan weer net even wat anders.

Net zoals de afgelopen jaren zal tijdens deze editie van het 'Last Minute Summer Event' het terrein weer verdeeld worden in maar liefst vier area's. De Kidsarea staat deze keer geheel in het teken van 'Zomer op de Noordpool' en er zal een heuse ijsbaan worden opgezet met als leuke entourage nog wat kerstbomen. Ondanks dat de meeste interesse uitgaat naar de zeer populaire Dance-stage' is het ook wel noemenswaardig te noemen dat op de 'live-stage' dit jaar o.a. Niels Geusebroek (The Voice of Holland) en Diggy Dex (bekend van zijn hit 'Slaap Lekker'). Op de 'Rock stage' staan een flink aantal acts in allerlei verschillende genres op alternatief gebied. Onder andere een Duitstalige band namelijk 'The Excrementory Grindfuckers'. Deze act stond al op de editie van 2010, maar op veler verzoek komen ze dus terug. Voor de echte liefhebbers van dit genre 'rock' is het een must om bij hen een kijkje te nemen! Daarnaast komt de band 'Ska 3'. Deze band moet je gewoon gezien hebben. Zoek maar eens op, op YouTube, en je weet waarvoor je komt. Voor het eerst zal overigens op het Last Minute Summer Event op de rockstage worden afgesloten met een waanzinnige dubstep set. Deze zal worden gedaan door DJ Strict die in februari vorig jaar naar Frankrijk vertrok om zijn draaikunsten te vertonen op het zeer prestigieuze evenement Snowattack, waar hij voor duizenden mensen met een knallende set afsloot na de wereldberoemde act Pendulum. Een passende afsluiter dus.

Dit jaar zullen er elf dj's hun opwachting maken op de 'dance-stage' waaronder voor de eerste keer een DJ van buiten Nederland. De grote namen zijn dit jaar Activator (Defqon 1, Decibel), Gizmo & Pavo (Houseqlassics, Q-Base), Jordy Dazz (Ministry of Sound) en de Skitzofrenix (Nopeisdope) en de zeer opkomende DJ talenten Bootsman2Bootsman. Uiteraard is er ook weer plaats gemaakt voor enkele lokale helden uit Den Helder en omstreken. Dat zijn deze keer keer Brasileiro, Kai Beelen en Dirtyrockers. MC KC Jones zal voor de derde keer zijn opwachting maken. Hij is op dit moment één van snelst opkomende MC's in Nederland en daarbuiten.

De organisatie is trots dat ze deze editie twee DJ iconen heeft weten te strikken. Gizmo & Pavo zijn een twee ware pioniers geworden in de dance-stage en lopen al meer dan twintig jaar in de dance-scene mee. Zij hebben inmiddels in bijna elke grote discotheek of op menig festival in Nederland gedraaid. Met hun oldschool en happy hardcore beats weten zij nog steeds bij veel partygangers de voetjes van de vloer te krijgen. Samen zullen zij op 1 september a.s. voor een hele grote primeur gaan zorgen. Zij zullen voor het eerst in de geschiedenis samen back-2-back gaan draaien en gooien elke houseklapper uit begin jaren 90 op de draaitafel. En dan Activator. Deze Italiaanse DJ heeft inmiddels een grote schare fans in de Europese Hardstyle scene geworven. Met zijn opzwepende hardstyle beats gaat hij het publiek helemaal gek maken.

In de editie van 2012 zal er, veel meer dan voorgaande jaren, aandacht worden besteed aan de visuals. En denk denk daarbij niet gelijk een lichteffecten, maar vooral de aankleding van het geheel wordt heel belangrijk. De artiesten zijn een belangrijk aspect, maar het gaat ook om de totale beleving. En daarmee wil de organisatie de komende 10 jaar zeker mee verder gaan.

De gehele dag zal er van 12.00 tot 21.00 uur weer genoeg te beleven zijn voor jong- en oud. Natuurlijk is 'Last Minute Summer Event' ook dit jaar weer helemaal gratis. Kijk voor meer informatie en de volledige line-up op www.lmse.nl.