Partyflock
 

Kiesgrube maakt het goed

gepubliceerd door , op
Ze verstaan er de kunst van een degelijk openluchtfeestje. De leute van Kiesgrube, ongeveer het meest spontane zondagmiddag event in Duitsland, weten hoe ze een open air technofeest moeten neerzetten. Met steevast dikke line-ups en het beste geluidssysteem aan het betoverende strand Am Blankenwasser bij Neuss heeft Kiesgrube ondertussen een onverwoestbare reputie -komende maand wordt deze onderstreept met een paar loeistrakke edities.

Da's namelijk het probleem met een open-air feest dat alleen bij goed weer plaatsvindt; er wordt weleens wat gecancelled. Zo ook Kiesgrube, dat deze zomer al een paar keer wegens regen op het laatste moment niet doorging.

Met frisse moed maakt het evenement in augustus echter een inhaalslag. Die ging afgelopen zondag 5 augustus al van start met een geweldige editie met dj's Steve Lawler, Kiki en Markus Fix, vanaf nu gevolgd door een spannende serie feesten.

Zondag 12 augustus
Om komende zondag maar meteen goed gas te geven. Het draait deze dag om de jongens tegen de meisjes, met Chris Liebing en Marcel Dettmann aan de ene kant, en Monika Kruse en tINI aan de andere. Jawel, muzikale zwaargewichten achter de decks, een kleine voorbode van wat er nog te wachten staat Am Blankenwasser...

Zondag 19 augustus
Want ook deze zondag maakt de Kiesgrube haar naam als hoogkwalitatief open-air feest meer dan waar. Niemand minder dan Minus-opperhoofd Richie Hawtin zal namelijk van de partij zijn, zoals ook Desolat-labelbaas Loco Dice stevig van zich zal laten horen. En dan zijn er nog de dj-sets van Martinez en Patrick Specke, ook niet de minsten om deze dag van extra glans te voorzien.

Zondag 26 augustus
Om de maand in stijl af te sluiten staat ook deze zondag een rijtje grootheden op het programa. Dixon komt langs, de grote man van deephouse-label Innervisions, die ook collega Henrik Schwarz meeneemt voor een van zijn roemruchte livesets. En dan staat ook Mathias Kaden nog op het podium, een ware festival line-up die wordt gecompleteerd door tINI, inmiddels een graag geziene vaste gast op Kiesgrube.

Dan wordt het devies van deze zomer ineens een serieuze ambitie. 'Follow the Sun!', laat Kiesgrube nu al maanden horen, met zulke line-ups wordt het inderdaad de hoogste tijd. En zeg nou zelf, met zondagen als deze heb je de rest van het weekend niet meer nodig.

Elk Kiesgrube feest is afhankelijk van weersomstandigheden. In geval van regen wordt het evenement uitgesteld tot een zonnige dag.