Partyflock
 
­ Nederland

De Nieuwe Oogst sluit haar deuren

gepubliceerd door , op
De Nieuwe Oogst sluit haar deuren
18 juli 2012
LocatieNieuwe Oogst
Het bestuur van Stichting Urban Arts & Culture / De Nieuwe Oogst is genoodzaakt de deuren van het cultuurpodium van Rotterdam, gelegen aan de Maashaven Zuidzijde 20, per 18 juli 2012 te sluiten.

De Stichting Urban Arts & Culture / De Nieuwe Oogst is kort na het gereedkomen van de verbouwing van het podium in de Maassilo en de daarop volgende opening van het podium in september vorig jaar in heel zwaar weer terechtgekomen door tegenvallende bezoekersaantallen, entreegelden en resultaten uit horeca. Het jaar 2011 is daardoor afgesloten met verlies, nauwelijks eigen vermogen en een negatief werkkapitaal. In overleg met de gemeente Rotterdam is begin van dit jaar een herstelplan opgesteld, dat erop was gericht het tekort van 2011 in 2012 in te lopen en de liquiditeitspositie te versterken. Dit plan is echter in de kiem gesmoord door het negatieve advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur (RRKC), uitgebracht eind april, waarin wordt opgeroepen om de subsidie aan De Nieuwe Oogst geheel te stoppen. Hierdoor is de continuïteit van De Nieuwe Oogst op het spel komen te staan.

'Wij zijn ontdaan door het feit dat de RRKC ons geen kans geeft ons te bewijzen en wij zijn het niet met het advies eens: de RRKC heeft geen oog voor onze successen. Maar we zijn ingehaald door de harde realiteit. Recente cijfers laten zien dat de financiële tekorten alleen maar verder oplopen. Daarom zijn wij genoodzaakt om de activiteiten van De Nieuwe Oogst te beëindigen en de Stichting Urban Arts & Culture na afwikkeling op te heffen,' aldus Robert de Haas, bestuursvoorzitter.

Het bestuur en personeel van de Stichting Urban Arts & Culture / De Nieuwe Oogst betreuren het dat het zo ver heeft moeten komen. Niet alleen voor het podium, maar vooral voor al haar talenten. De locatie verwijst graag naar De Nieuwe Oogst.com om een indruk te krijgen van de diverse programma's die De Nieuwe Oogst heeft mogen organiseren vanaf de officiële opening op 1 september jl. De plannen voor een divers allesomvattend programma waren er; deze zullen helaas niet tot uiting komen. De Nieuwe Oogst dankt al haar talenten, partners, bezoekers en andere warm-hart-toe-dragers voor de mooie tijd!

3 opmerkingen

dat is al de zoveelste...discotheken/cultuurpodia zijn niet meer rendabel..
Wat bracht dit podium Rotterdam wat er daarvoor nog niet was, dat vraag ik me af.. Als ik zie wat voor events hier gehouden werden vind ik het niet zo heel raar dat het leeg blijft :S
laatste aanpassing
Er ging toch nooit iemand heen.. Wat wil je .. Je zit in een gebouw met maassilo en factory010 wat meestal aardig wat bezoekers trekt zeker de silo.. Is ook mijn favoriete feestlocatie