Partyflock
 
­ Nederland

Tweede editie Get on Down

gepubliceerd door , op
G.O.D.
14 juni 2012
FeestG.O.D. · Get On Down
Datumvrijdag 29 juni 2012
LocatieHem Hotel Site
Get On Down is een nieuwe stap in de uitgaansevolutie: de filosofie is 'party like a magazine'. Muziek en vernieuwende beelden smelten samen in Get On Down, afgekort tot G | O | D. In dit 2e persbericht zal men meer informatie brengen over de artiesten.

Alwin Polana
Fotograaf Alwin Poiana heeft zijn eerste expositie, Nocturnal Series No. 1, op deze 2e editie van G | O | D. Deze fotoserie past goed bij de vorm van club-Exhibition: bijzonder nachtelijk uitgaanspubliek werd door Alwin vastgelegd. Hij onderscheidt zich hierin van vele andere fotografen door zijn cinematische stijl die lijkt op de beelden van filmer Ridley Scott.
Iedere foto staat gelijk aan een filmshot. De kijker kan bij iedere foto met gemak een bijbehorend fantastisch of duister verhaal bedenken. Zijn doel is om onconventionele schoonheid te tonen door transformaties via licht en kleur. De thema's en samenhang van de foto's worden tijdens de nabewerking pas duidelijk. Alsof een onbekende macht op die avond aan het werk is geweest. Veelbetekende namen van zijn fotoseries komen zijn bijv. Shapeshifters, The Shining en Death Can Dance. Alwin: 'By adding effects you make it into a story. The order of the series is rearranged into a story, you give yourself the liberty to alter reality.'
Poiana volgde de Rietveld academie en Artless, werkt overdag in de zakenwereld en heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld tot een fotograaf met werk dat sterk tot de verbeelding spreekt. Deejays Hollywood & Vine hebben heimwee naar een tijd in de muziekgeschiedenis die ze zelf nooit hebben gekend.

Elke Verschoor & Ofra Beentjes
In de Rotterdamse scene begonnen Elke Verschoor en Ofra Beentjes met draaien. Zij zetten steeds meer stappen in de rest van het land met hun selectie aan disco en house van jaren 80 tot midden jaren 90. Voor een jong duo hebben ze al zeer veel kennis van oude genres als Chicago House en Italo. Deze generatie maakt optimaal gebruik van internet voor research. Hun fascinaties met deze muziek van niet-digitale makelij zijn o.a. de klanken van de analoge imperfecties, de langdurende 12' remixen en de kwetsbare zachtheid ervan. Dat laatste aspect willen ze ook aan het publiek meegeven: goede muziek hoeft niet enkel perfect, hard en gelikt te klinken.
Kortom: ze blazen oude muziek nieuw leven in en wisselen dit af met nieuwe muziek die geënt is op hetzelfde gevoel. Naast het draaien volgt Ofra veen opleiding op the gebied van o.a. muziekprogrammering en Elke schrijft erover: Rotterdam kent een kleine scene met een goede traditie in disco en house. Er is veel groeipotentie voor nieuwe bedrijven en creatievelingen. De volgende stappen worden het ontwikkelen van live-act bij het deejayen en muziek uitbrengen.

Get On Down is de kreet die beveelt tot dansen in allerlei muziekstijlen van disco, house tot techno. Deze genres bouwen het tempo op de dansvloer op van begin tot eind van de avond. 'Back to the warehouse' met Hollywood & Vine, Carlos Valdes, Sandrien en LUPE.